סלק מרוכך

מאת אייל שפרינגר

מתכון סלק מרוכך

מתכון סלק מרוכך איננו מתכון מסורתי, אלא מתכון שצמח אצלי בקליניקה כדי לתת מענה לצרכי המטופלים באביב ובסתיו. למרות ההקשר הטיפולי, ניתן עדיין להיהנות ממתכון זה, העושה בסלק שימוש מעט שונה מהמקובל. מידע נוסף על ההקשר הטיפולי של המתכון תוכלו לקבל בהמשך.

מרכיבים:

סלק בשני צבעים

סלקים אורגניים קשוחים לפני ריכוך

2 סלקים
בצל גדול פרוס
4 כפיות אבקת קוזו מעורבבות בחצי כוס מים פושרים
כף שמן סומסום בכבישה קרה
1-2 כפות רוטב סויה שויו
חצי כפית כמון טחון
חצי כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
קורט מלח
כף תערובת זרעי סומסום לבן, סומסום שחור ופשתן אחרי קלייה עדינה.

הכנה:

מנקים את הסלק ללא קילופו, מכניסים לסיר קטן, מכסים במים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים עד להתרככות הסלק.
ניתן לבדוק אם הסלק רך כאשר דוקרים אותו בסכין.
לאחר הבישול חותכים את הסלק לקוביות בינוניות ומניחים בצד.

מחממים מחבת על אש בינונית ומניחים בה את הבצל הפרוס וקורט מלח. מערבבים את הבצל במחבת הלוהטת ללא שמן עד להתרככות הבצל.
מוסיפים את שמן הסומסום את הכמון ואת הג'ינג'ר ומערבבים עוד דקה.
בשלב זה ניתן להוסיף את קוביות הסלק, ואת המים הפושרים עם הקוזו.
מביאים את התבשיל לרתיחה למשך כדקה, מוסיפים את רוטב הסויה ומסיימים את הבישול.
בזמן ההגשה מומלץ לפזר מעט מתערובת הזרעים.

המתכון מנקודת המבט של הרפואה המסורתית:

הרפואה הסינית מדגישה את הקשר החשוב בין תפקוד תקין וסדיר של המעי הגס ותפקוד תקין של הכבד. מתכון זה, בנוסף לטעמו המשובח, מטפל בו זמנית גם בכבד וגם ברוב מצבי העצירות העלולים לפקוד את המעי הגס בזכות השימוש בסלק, בבצל המבושל, באבקת הקוזו ובזרעים אשר לכולם השפעה מרככתת ומלחלחת.

מתכון זה מתאים גם לאביב הקשור בתפקוד הכבד וגם לסתיו הקשור בתפקוד המעי הגס.

אייל שפרינגר, מייסד האתר, מטפל, מרצה וחוקר גישות טיפול מסורתיות. בעל תואר שני במחקר של רפואות מזרח אסיה. יוצר ומלמד את קורס התזונה למטפלים על פי שיטת TEF ואת קורס  "שירת הדם"-קורס ללימוד ניתוח בדיקות דם בגישה משולבת. ממחברי הספר בישולחיים – תזונה למטופלי סרטן.

האם המתכון עניין אתכם? רוצים להמשיך ללמוד איתי? מוזמנים להשאיר פרטים כאן

לעיון נוסף:

תזונה לאביב

מומלצי החודש