סינטה מוקפצת עם ארטישוק

מאת רון פוקס

לעיתים אנו במרכז לרפואה מסורתית מתיישבים יחדיו להרכיב מנות בעלות אפקט טיפולי מסויים… מנה נפלאה זו של ארטישוק וסינטה נועדה למצבים בהם נרצה לחזק את הדם כחלק מתהליך הטיפולי. אם אתם סובלים מנשירת שיער או שקר לכם תמיד, אולי תרצו להכנס למטבח בתום הקריאה…

למרות שלכאורה נראה כי המנה מכילה מרכיבים רבים, הרי שניתן לתמצת את המנה  ל4 חומרי גלם עיקריים: נתחי בקר, עדשים שחורות, עלים ירוקים כהים ותבליני משפרי עיכול המוקפצים יחדיו. מעקב אחר ההנחיות יבטיח מנה טעימה יותר ויעילה יותר.

רכיבים:
חצי ק"ג נתח סינטה
1 שקית לבבות ארטישוק (או 400 גרם לבבות ארטישוק אשר קילפתם ובישלתם במו ידיכם…)
כוס עדשים שחורים (שהושרו לילה)
1/2 כוס זרעי דלעת מושרים/ קלויים
צרור פטרוזיליה (עלים בלבד)
חצי צרור רוקט
4 כפות שומשום שחור קלוי
2 כפות שמן שומשום
6 דפי אצות נורי
2 כפות סויה תמרי/ יאמאסה
מיץ לימון
2 כפיות זרעי ינסון (אניס)
כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
חצי צרור בצל ירוק קצוץ
צרור עלי חסה (אפשרות הגשה)

אופן ההכנה:
1. מבשלים את העדשים כמו פסטה- ממלאים סיר מים, מביאים לרתיחה, מוסיפים את העדשים ומבשלים למשך 20 דקות לערך.
2. מדי פעם מומלץ לטעום את העדשים ולוודא שלא יתרככו מדי ושישארו מעט נגיסים.
3. מסננים ושוטפים את העדשים במים קרים.
4. חותכים את הסינטה לרצועות דקות ואת הארטישוק לפרוסות.
5. מקפיצים בסויה ובשמן הסומסום את המרכיבים על פי הסדר: ג'ינג'ר, זרעי יאנסון, זרעי דלעת, רצועות הסינטה ופרוסות הארטישוק.
6. מוסיפים מיץ לימון, רוקט, בצל ירוק, שומשום שחור קלוי ואת העדשים המבושלות, מערבבים ומורידים מהאש.

מגוון אפשרויות הגשה:
1- חותכים את דפי הנורי ומוסיפים למנה בשלב הסופי של הוספת הירקות. כאשר המוקפץ מוכן מגלגלים הכל בעלי חסה טריים ואוכלים (בדומה לאופן ההגשה של מנות בקוריאה, לדוגמא).
2- חותכים אצות נורי לרבעים ואוכלים בהן את המנה (גם כן בדומה לאופן ההגשה של מנות בקוריאה).
3- מניחים למנה להתקרר ומגלגלים באצות נורי (בדומה לאופן ההגשה ביפן– דוגמת הסושי).

בראי הרפואה המסורתית

המנה נבנתה כמנה טיפולית לצורך חיזוק דם, שכן היא משופעת רכיבים המעשירים את הדם ואת מאגרי הברזל בגוף: ארטישוק, בשר, עדשים, זרעי דלעת, העלים הירוקים ואצת הנורי. אופן ההכנה המוקפץ והשימוש בארטישוק, תבלינים ועלים ירוקים הופך את המנה לקלילה ומתאימה גם לעונת הקיץ, על אף מרכיביה העשירים. באבחנה מתאימה המנה יכולה להתאים למטופלים הסובלים מאנמיה, נשירת שיער, עייפות, קור בקצוות, בעיות פריון, נדודי שינה וחולשה.

בתאבון! 

המתכון נבנה ע"י רון פוקס – מטפל בתזונה סינית מקרוביוטית, צמחי מרפא ועיסוי רפואי, ומדריך סדנאות בישול אישיות וקבוצתיות.

למעבר למתכוני חלבון מהחי
למעבר למתכוני ירקות
למעבר למאמר חוסר דם של הלב

מומלצי החודש