נבטי מאש תוצרת בית

אייל שפרינגר

נבטי מאש

כיצד ניתן להכין בקלות נבטי מאש ביתיים?
נבטי מאש הם מצרך יסוד במטבח הסיני. מהיום גם אתם יכולים להכין אותם בביתכם ובזול.

מרכיבים

צנצנת זכוכית ריקה בנפח של ליטר בערך
2-3 כפות זרעי מאש יבשים
מים

הכנה

מחוררים בזהירות את מכסה הצנצנת ויוצרים כארבעה חורים באמצעות מברג דק או סכין חזקה וחדה.
מכניסים את זרעי המאש לצנצנת, מכסים במים. סוגרים את המכסה ומשאירים ללילה.
בבוקר מרוקנים את המים מהצנצנת, שוטפים את זרעי המאש ומשאירים אותם לחים בצנצנת עם המכסה המחורר סגור.
חוזרים על התהליך פעם-פעמיים ביום עד לנביטת המאש והתפתחותו לנבטים.
בעונות החמות התהליך מסתיים אחרי כארבעה ימים.
ניתן לשמור את הנבטים במקרר בתוך הצנצנת ולהוסיף לתבשילים שונים.
עם התרוקנות הצנצנת, ניתן להתחיל את התהליך מחדש.

איכות טיפולית של נבטי מאש

נבטי מאש משמשים ברפואה הסינית לנטרול רעילות של אלכוהול וחום רעיל, בנוסף הנבטים מווסתים את פעילות המחמם המשולש. המחבר Lishizhen מזהיר מצריכת נבטים בעלי ריח מעופש. בניגוד למקובל בישראל, הסינים נימנעים מאכילת נבטים ללא בישול, ולכל הפחות שוטפים אותם עם מים רותחים המרככים את הנבטים לפני הוספת תיבול מתאים. בדרך זו מנטרלים את איכותם הקרה ואת הפגיעה האפשרות שלהם בצ'י מערכת העיכול. נבטים אינם מתאימים לצריכה בעונות קרות או ימים מעוננים, ואינם מתאימים למטופלים רזים ושבריריים. לאחר אבחנה מבדלת מתאימה, ניתן לשלב נבטי מאש בתזונה למצבי חום ויובש או חום ולחות: מחלות עור, לחץ דם גבוה, השמנת יתר וגלי חום של גיל המעבר.

אייל שפרינגר: מייסד האתר, מטפל ברפואה סינית ובתזונה מסורתית על פי שיטת TEF. מנחה קורס התזונה למטפלים בתזונה סינית-מאקרוביוטית וממחברי הספר "בישולחיים"- ספר מתכונים למטופלי סרטן.

מומלצי החודש