מרק מחזק
מאת אייל שפרינגר

מרק כללי לחיזוק לאכילה יומית למטופלים רזים, אנמיים או כאלה המרגישים חולשה
חומרי הגלם
2 שורשי פטרוזיליה
1 שורש סלרי
3 גזרים
1 בצל לבן
1 לפת קטנה.
1 כרישה בינונית.
חתיכת אצת קומבו בגודל של בול- להשרות במים 5 דקות ולקצוץ לפני שמכניסים למרק
½ כוס-אורז מלא עגול או אורז מתוק אחרי השריה של מספר שעות או לילה שלם
2 כפות אמרנט
תבלינים (יש לבחור עד שלושה תבלינים): מעט גינג'ר טרי מגורר או גינג'ר יבש, פלפל אנגלי, גלנגל, עלי דפנה, כמון
1 כף שמן שומשום או גהי (חמאה מזוקקת – רק אם המתכון לא מכיל בשר)
חלבון: להוסיף אחד מסוגי החלבון מהחי הבאים דוגמת- שוק טלה, אוסובוקו, ירכי עוף פילה דג, בצירוף עגבניה קטנה. יש לחשב תוך כמה ימים תאכלי את סיר המרק הנ"ל, כדי לוודא שבכל יום את אוכלת כ200 גר' לפחות של חלבון מהחי.
אופן ההכנה
לחתוך את המצרכים לקוביות.
לשים בסיר את כל המצרכים (ירקות, דגנים, אצה, תבלינים, בשר, שמן)
לכסות במים ולבשל לפחות שעה-שעתיים.
במידה ויש עצמות- לפרק את הבשר מהעצמות ולטחון את כל המרק למחית- כדי שבכל ביס יהיו כל חומרי הגלם.
להגיש בצלחת עמוקה עם כפית של מיסו שעורה וחופן נדיב של עלים ירוקים קצוצים (פטרוזיליה, מורינגה, שמיר, כוסברה, בזיליקום).
אפשר לאכול עוד מזונות ביום אחרי שצרכנו את המזון הבסיסי הזה.