ממתקי סומסום שחור מתובל

מאת אייל שפרינגר

סומסום שחור משמש במזרח אסיה כחומר גלם לקינוחים וממתקים. המתכון מציע דרך קלה להכנת ממתקי סומסום בעלי יתרון בריאותי.

מרכיבים
4 כפות דבש
12 כפות סומסום שחור

לתיבול:
אבקת הל טחון
אבקת ציפורן
קליפות הדרים מגוררות
ג'ינג'ר טרי מגורר
אגוז מוסקט מגורר
גרגרים הנאספים מתוך מקל וניל
אבקת קינמון

הכנה
קולים את זרעי הסומסום בעדינות במחבת יבשה.
טוחנים גס את הסומסום כך שחלק מגרגרי הסומסום נותרים שלמים.
מניחים את הדבש בקערית.
מערבבים את הסומסום היטב לתוך הדבש עד שנוצרת עיסה סמיכה מאוד.
ממשיכים להוסיף בהדרגה עוד סומסום לעיסה כל עוד נישמרת הדביקות.
יוצרים מהעיסה כדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג.
כדי להוסיף טעם שונה לכל כדור, ניתן לערבב לתוכו או לגלגל אותו בתוך אחד מהתבלינים: קליפות הדרים מגוררות, ג'ינג'ר, מוסקט וכו'.
ניתן לעצב את הכדור בצורות שונות: פירמידות, סהרונים, או קוביות.
כדי להבדיל בין הכדורים על פי תיבולם, ניתן לקשט אותם על ידי פיזור מלמעלה של קמצוץ מהתבלין בו השתמשנו להכנת הממתק.

ממתקי סומסום שחור מנקודת המבט של הרפואה המסורתית

הסומסום השחור חמים ולח, טעמו מתוק ומר. הסומסום השחור (Hei zi ma בסינית), משמש כצמח מרפא המיועד לחיזוק הכליות, חיזוק הדם, האטת הזדקנות, חיזוק השיער והשחרת שיער ולטיפול בעצירות. בספר הBen Cao Gang Mo מהמאה ה16, מתוארים מספר מתכונים רפואיים העושים שימוש בסומסום שחור להארכת החיים וחיזוק הגוף. זרעי הסומסום השחור עשירים בשומן רב לא רווי, סידן, ברזל, ונוגדי חימצון אשר קיומם יכול להסביר חלק מהתכונות הרפואיות אשר הרפואה הסינית מייחסת למאכל זה. הדבש משמש ברפואה הסינית כמזון מלחלח אשר אף הוא מתאים למצבי עצירות.
מתכון זה יכול לשמש לאחר אבחנה מתאימה לטיפול במצבים שונים, ביניהם עצירות, אנמיה, נשירת שיער ואיזון אקלים סתווי קריר ויבש.

נכתב על ידי אייל שפרינגר, מנחה קורס המטפלים לתזונה סינית מקרוביוטית, סדרת ההרצאות לבחור בתזונה, וממחברי הספר בישולחיים.

לעיון נוסף:

מתכונים מתוקים ופחות מזיקים

מומלצי החודש