שקדים מטוגנים בגהי

מאת אייל שפרינגר

צילום: אורי שפרינגר

מתכון רפואי פשוט הלקוח מהאיורוודה, הרפואה ההודית.
המתכון משמש לטיפול בהפרעות וואטה כלומר מצבי רוח קור ויובש .
המתכון נפוץ כחלק מטיפול מבוסס אבחנה לטיפול במערכת העצבים, במגוון מחלות המוגדרות כרוח: פרקינסון, פירכוסים , מחשבות מרובות, חוסר שקט ואפילפסיה.
המתכון מתאים במיוחד לאנשים רזים בעלי עור יבש, ולעונת הסתיו בה מזג האויר הופך ליבש במיוחד.
טעים מאוד כנשנוש, או כתוספת להעשרת סלטים, תבשילי דגן או ירקות.

מרכיבים:
כוס שקדים מושרים במים
שתי כפות גהי

הכנה:
יוצקים מים רותחים על השקדים ומקלפים אותם.
מחממים במחבת את הגהי ומוסיפים את השקדים.
מטגנים על אש בינונית עד להזהבה קלה של השקדים והתפשטות של ריח נעים בחלל המטבח.
למטרות שאינן טיפוליות, או למצבי חולי קלים ניתן להוסיף לגהי תבלינים בעלי איכות מתוקה כקינמון, ציפורן, ג'ינג'ר מוסקט או הל.

נכתב על ידי אייל שפרינגר, מייסד המרכז לרפואה מסורתית, מנחה קורס המטפלים לתזונה סינית מקרוביוטית.

לעיון נוסף:
הזנת המוח ומערכת העצבים באמצעות מתכון סיני של מרק זנב שור עם פולי סויה
הכנת גהי
מתכוני מטבחים מסורתיים

מומלצי החודש

מתעניינים? השאירו פרטים. נחזור מהר!