קרופניק- מרק רוסי

מאת אייל שפרינגר

קרופניק הוא שם למרק גריסים רוסי. הגירסה המוצגת כאן חוטאת אולי במעט למקור, אך מאפשרת העצמת תכונות הריפוי של מתכון זה.

מרכיבים:
12 כוסות מים -רצוי להחליף את כל המים או את חלקם בציר בשר או עצמות. ניתן לשתמש גם בציר ירקות, או במי גבינה במידה והמנה איננה בשרית.
כף שטוחה מלח אטלנטי
1-3 עלי דפנה
מעט פלפל
5 גרגרי פלפל אנגלי
1 שורש סלרי
2 גזרים
2 בצלים
מספר שיני שום קצוצות לפי הטעם
½ כוס גריסים מלאים ושטופים {אפשר גם להוסיף דגנים נוספים מתאימים למצב הסועד, למשל דוחן}
8 פטריות שיטאקי מושרות וחתוכות או חבילה קטנה של פטריות פורצ'יני יבשות
5 ס"מ אצת קומבו ו/או היג'יקי אחרי השריה
1 כף שמן סומסום כבישה קרה
לאוכלי הבשר – 1 רגל של עגל, או זנב של בקר, או 1/2 ק"ג בשר בקר {אפשר גם עוף אבל זה יוצא אחרת}

אופן ההכנה:
חותכים את הירקות לקוביות, פרט לבצלים.
מבשלים בסיר את הגריסים, האצות, התבלינים, הפטריות ואת הבשר אם יש.
כאשר הבשר כמעט התרכך או כאשר הגריסים מוכנים, מוסיפים את הירקות פרט לבצלים ומבשלים עד להתרככות.
את הבצלים צורבים בנפרד במחבת עם מעט מלח. בסוף הצריבה מוסיפים כף שמן ומטגנים עוד 20 שניות.
מוסיפים את תערובת הבצלים למרק ומבשלים עוד מספר דקות כדי שהטעמים יתערבבו.
אפשר לאכול עם לחם, למשל לחם שיפון.

מנקודת המבט של הרפואה המסורתית:

רוב מרכיבי המנה הם מייבשים, והאיכות הכללית של המנה היא מחממת. ניתן להשתמש במרק הקרופניק בסוף החורף ותחילת האביב, עבור מטופלים המאובחנים עם לחות קרה.

נכתב על ידי אייל שפרינגר, מייסד המרכז לרפואה מסורתית, מנחה קורס המטפלים לתזונה סינית מקרוביוטית.

לעיון נוסף:
מתכוני חורף
מתכוני דגנים
מתכוני מרק
מתכונים מהחי
המוצרים המשווקים על ידי המרכז לרפואה מסורתית

מומלצי החודש

מתעניינים? השאירו פרטים. נחזור מהר!