סלק מרוכך

מאת אייל שפרינגר

מתכון סלק מרוכך איננו מתכון מסורתי, אלא מתכון שצמח אצלינו בקליניקה כדי לתת מענה לצרכי המטופלים באביב ובסתיו. למרות ההקשר הטיפולי, ניתן עדיין להיהנות ממתכון זה, העושה בסלק שימוש מעט שונה מהמקובל.  מידע נוסף על ההקשר הטיפולי של המתכון תוכלו לקבל בהמשך.

מרכיבים:
2 סלקים
בצל גדול פרוס
4 כפיות קוזו מעורבבות בחצי כוס מים פושרים
כף שמן סומסום בכבישה קרה
1-2 כפות רוטב סויה שויו
חצי כפית כמון טחון
חצי כפית ג'ינג'ר טרי
קורט מלח
כף תערובת זרעי סומסום לבן, סומסום שחור ופשתן

הכנה:
מנקים את הסלק ללא קילופו, מכניסים לסיר קטן, מכסים במים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים עד להתרככות הסלק.
ניתן לבדוק אם הסלק רך כאשר דוקרים אותו בסכין.
לאחר הבישול מקלפים וחותכים את הסלק לקוביות בינוניות ומניחים בצד.

מחממים מחבת על אש בינונית ומניחים בה את הבצל הפרוס וקורט מלח. מערבבים את הבצל במחבת הלוהטת ללא שמן עד להתרככות הבצל.
מוסיפים את הכמון ומערבבים עוד דקה.
בשלב זה ניתן להוסיף את קוביות הסלק, ואת המים הפושרים עם הקוזו.
מביאים את המים לרתיחה, מוסיפים את שמן הסומסום, מגררים מעט ג'ינג'ר מעל הסלק ומוסיפים את רוטב הסויה.
מבשלים עוד דקה וסוגרים את האש. בזמן ההגשה מומלץ לפזר מעט מתערובת הזרעים.

מנקודת המבט של הרפואה המסורתית:

הרפואה הסינית מדגישה את הקשר החשוב בין תפקוד תקין וסדיר של המעי הגס ותפקוד תקין של הכבד. מתכון זה, בנוסף לטעמו המשובח, מטפל בו זמנית גם בכבד וגם ברוב מצבי העצירות העלולים לפקוד את המעי הגס בזכות השימוש בסלק, בבצל, באבקת הקוזו ובזרעים אשר לכולם השפעה מרככתת ומלחלחת.

מתכון זה מתאים גם לאביב הקשור בתפקוד הכבד וגם לסתיו הקשור בתפקוד המעי הגס.

נכתב על ידי אייל שפרינגר, מייסד המרכז לרפואה מסורתית, מנחה קורס המטפלים לתזונה סינית מקרוביוטית.

לעיון נוסף:
תזונת אביב
מתכוני סתיו
מתכוני ירקות
אודות הטיפול במסגרת המרכז לרפואה מסורתית

מומלצי החודש

מתעניינים? השאירו פרטים. נחזור מהר!