מרק נבטים קוריאני

Kongamul Guk

מאת מונטי רוסמן

קוריאנים אוהבים מרק בכל ארוחה. גם בארוחת הבוקר. זאת אינה המנה הפותחת של הארוחה, כי אם מרק ממנו לוגמים לאורך כל הארוחה, במקביל לשאר המנות. הנוזלים החמים שבמרק עוזרים למוסס את השומנים של הארוחה ובכך מקלים על העיכול ועוזרים במטבוליזם.
הנבטים עשירים בפרוטאין והם משמשים מקור מעולה לוויטמין C. הם גם מכילים 6 מתוך 8 סוגי הוויטמין B. עשירים בחומצה פולית וטיאמין. הם מכילים בתוכם ברזל, מגנזיום, אשלגן, אבץ ואומגה 3 ו-6.
בקוריאה, מרק הנבטים הוא מרק יום-יומי נפוץ וקל להכנה, הנאכל לרוב כחלק מארוחת הבוקר. הקוריאנים טוענים שהמרק עוזר גם להתגבר על חמרמורת (האנג-אובר). יש המון גיסראות למרק זה, הבסיס הוא זהה ולכך ניתן להוסיף דברים לפי הטעם האישי.

המצרכים הנדרשים:
חבילת נבטים
4 כוסות מים
ציר דגים (אם אין, ניתן להוסיף 2-4 כפות רוטב דגים – לפי הטעם)
3 ריבועים קטנים (3 סמ"ר) של דאשימה (אצת קומבו)
1 כף רוטב סויה
1 כפית שום כתוש
1 בצל ירוק חתוך לרצועות של 2 ס"מ
1/2 כפית מלח (לא חובה)
1/4 כפית פלפל חריף גרוס (או גוצ'ו גארו) – לא חובה למי שרגיש לחריף

תהליך ההכנה:
לשים בסיר – 4 כוסות מים, 3 חתיכות אצת דאשימה (קומבו), ציר דגים (או רוטב דגים) ולהביא לרתיחה.
להוסיף את הנבטים ולבשל על אש בינונית עם מכסה סגור (חשוב מאוד – לא לפתוח את המכסה בזמן הבישול הראשוני הזה בכדי שהמרק לא יקבל טעם לוואי של הנבטים).
5 דקות לאחר שהמרק רתח שוב ניתן לפתוח את מכסה הסיר ולהוציא את האצות. להוסיף את רוטב הסויה, השום הכתוש, המלח והפלפל החריף הגרוס למרק ולבשל עוד 5 דקות.
להוסיף את הבצל הירוק, לבשל 2 דקות ולכבות את האש.

למנה בסיסית זאת ניתן להוסיף לבישול ההתחלתי גם ירקות ירוקים אחרים כגון – קולורבי, קישואים וכדומה (לא תפוחי אדמה וגזר).
בתאבון!!!

המתכון באדיבות מונטי רוסמן– מרצה על התרבות הקוריאנית ומנחה סדנאות בישול קוריאני. [email protected]

מומלצי החודש

מתעניינים? השאירו פרטים. נחזור מהר!