ממרח אזוקי בסגנון כבד קצוץ

מאת ג'סיקה הלפרין

ממרח אזוקי בגרסאות שונות נפוץ בסין וביפן, כבסיס למנות שונות כגון כיסוני בצק ממולאים וקינוחים. ממרח האזוקי שבמתכון זה יכול לתת תשובה נוספת לשאלה הנצחית: מה לשים על הלחם?

מרכיבים:
250 גרם אזוקי מושרה
ריבוע אצת קומבו בגודל 3*3 ס"מ מושרה במים
1/2 כוס אגוזי מלך
2 בצלים ירוקים או צרור עירית
1/2 כפית חומץ תפוחים או כפית מיץ לימון
4 כפות שמן סומסום
מעט מלח או ממרח אומבושי

הכנה:
לבשל את האזוקי והקומבו המושרה ב 3 כוסות מים עד לריכוך האזוקי.
לסנן את האזוקי והאצה, ולשמור את מי הבישול בצד.
לטחון במעבד מזון ידני את האזוקי, האצה, שמן הסומסום המלח והחומץ.
לקצוץ בסכין את הבצל והאגוזים ולערבב לתוך הממרח.
במידה ומרקם הממרח דחוס מידי, ניתן להוסיף ממי הבישול.

מנקודת המבט של הרפואה המסורתית:

ממרח האזוקי יכול לשמש כמתכון לחיזוק מערכת הכליה לפי תפיסת הרפואה הסינית והמקרוביוטיקה. האזוקי משמש ברפואת הצמחים הסינית לשיתון, טיפול בלחות, ולהנעת דם בפלג הגוף התחתון.
על פי המקרוביוטיקה האזוקי היא קטניה מסוג YANG התומכת בכליות. שאר רכיבי המתכון (שמן סומסום, אגוזי מלך, עירית,קומבו, מלח) תומכים אף הם ב YANG הכליות.
לסיכומו של דבר, המתכון מייבש ומחמם ומתאים במיוחד לחורף.
לאחר אבחנה מתאימה ניתן להשתמש במתכון זה לטיפול בבצקות, בעיות פריון, אין אונות, הגדלה של הערמונית, ובעיות נוספות בפלג הגוף התחתון.

לעיון נוסף:
מתכוני חורף
מתכוני ממרחים ורטבים
מתכוני קטניות
מידע נוסף אודות הטיפול במרכז לרפואה מסורתית
למתכונים נוספים של ג'סיקה הלפרין

מומלצי החודש

מתעניינים? השאירו פרטים. נחזור מהר!