דייסת דוחן עם שיבולת שועל

מאת אייל שפרינגר

דייסה לא חייבת תמיד להיות דייסת קוואקר. השילוב בין שיבולת שועל לדגנים אחרים מעניק לדייסה מרקמים וטעמים חדשים, ומשפר את הערך התזונתי של הדייסה.

מרכיבים
2 כפות גרגרי שיבולת שועל אחרי השריית לילה
2 כפות גרגרי דוחן אחרי שטיפה והשריית לילה
2-3 כוסות מים גדולות
קורט מלח ים

הכנה
מניחים את הדגנים והמים בסיר קטן.
מביאים את הדגנים והמים לרתיחה.
מוסיפים מעט מלח.
במידה והמים מתאדים, ניתן להוסיף מים חדשים.
מבשלים את הדייסה עד להתפרקות הדוחן.

אפשרויות נוספות:
להשתמש בדגנים אחרים כדוגמת קינואה, אמרנט, גריסים, אורז, או טפיוקה.
ניתן להפוך את הדייסה לתבשיל עם ירקות כמו גזר, בצל, ברוקולי, עם תוספת אצות וסויה.

מנקודת המבט של הרפואה המסורתית

דייסת דוחן ושיבולת שועל, בדומה למזונות סתיו רבים, מסייעת לאיזון בין לחות ויובש. הדייסה עושה שימוש בדוחן המייבש ושיבולת השועל הלחלוחית. ניתן לשחק ביחסים הכמותיים בין הדוחן ושיבולת השועל בהתאם להשפעה הטיפולית המבוקשת. מנקודת מבט אחרת ניתן להתייחס לדייסה זו כמאזת בין איכות העץ (מיוצגת על ידי שיבולת השועל) לאיכות האדמה (מיוצגת על ידי הדוחן). דייסה זו עוזרת להחזיר את הגוף לאיזון, אך איננה יוצרת שובע לזמן רב כמו דייסות מבוססות אורז כמו דייסת קוקו למשל.

נכתב על ידי אייל שפרינגר, מייסד המרכז לרפואה מסורתית, מנחה קורס המטפלים לתזונה סינית מקרוביוטית.

לעיון נוסף:

בישול דוחן בסיסי

מתכוני סתיו

מתכוני דגנים

 

מומלצי החודש

מתעניינים? השאירו פרטים. נחזור מהר!