אורז עם לימון

מאת אייל שפרינגר

מתכון הודי פשוט המקנה לאורז טעם חמוץ ומרענן. מתאים במיוחד לאביב ולסתיו כאשר מעונינים באיכות המכווצת המזינה והמרעננת של הטעם החמוץ. הכורכום וזרעי החרדל מוסיפים איכות חריפה מייבשת ומעט מכווצת. עלי הקארי והגהי מגבירים ספיגת מינרלים מהמזון.

מרכיבים
6 כוסות מים
2 כוסות אורז מלא
עלי קארי ספורים (אפשרות)
2 כפיות זרעי חרדל שחור
½ כוס מיץ לימון סחוט
חצי כפית אבקת כורכום
מעט גהי או שמן סומסום
קורט מלח

הכנה
מבשלים את האורז עם המים, הכורכום והמלח.
במחבת נפרדת מטגנים בסגנון וגאר(טיגון תבלינים במחבת עד שמרגישים את הריח שלהם) את החרדל ועלי הקארי.
כשהמחבת קצת מתקררת, להוסיף את מיץ הלימון לתבלינים ולערבב.
יוצקים את תוכן המחבת אל תוך האורז ומערבבים.

הערה: במידה ומשתמשים באורז לבן, יש להשתמש בכוס וחצי מים על כל כוס אורז.

נכתב ע"י אייל שפרינגר, מייסד המרכז לרפואה מסורתית, מנחה קורס המטפלים לתזונה סינית מקרוביוטית.

מתכונים נוספים:
מתכוני אביב
מתכוני דגנים

מומלצי החודש

מתעניינים? השאירו פרטים. נחזור מהר!