אורז מלא בסגנון בישול ייני

מאת צוות האתר

כיצד שיטת הבישול משפיעה על איכות הדגן? מתכון לאורז בסגנון YIN, בתוספת נדיבה של אצות ועלים ירוקים, מתוך הדגמה של רון פוקס בקורס התזונה למטפלים. טעים!

רכיבים:
2.5 כוסות אורז עגול מלא (לאחר השרייה של לילה עם אצת קומבו, ולאחר סינון ושטיפה)
5 כוסות מים
קורט מלח ים אטלנטי
קורט שמן זית (לתוך מי הבישול, לא בטיגון מקדים)
חצי כפית זרעי אניס
חצי כפית זרעי כוסברה
חצי כפית קצח
חופן אצות וואקמה, מושרות במים בקערה קטנה
ג'ינג'ר טרי קצוץ
מיץ מלימון אחד
חופן נדיב של עלים ירוקים קצוצים  (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, נענע)

אופן ההכנה: 
מבשלים את האורז עם המים בסיר מכוסה על אש קטנה, למשך כ 45 דקות.
עם תחילת הבישול מוסיפים למים את התבלינים והשמן.
בתום הבישול מוסיפים את הלימון, האצות והעלים הירוקים, מערבבים ונותנים לאורז לנוח עם מכסה סגור לעוד מספר דקות.
פותחים ונהנים!
בתאבון!

בראי הרפואה המסורתית

מתכון זה הוצג כחלק מסדנאות הבישול בקורס התזונה למטפלים. המתכון הודגם לצד מתכון לאורז מלא בסגנון בישול YANG, מתוך מטרה להדגים את האופן בו שיטת הבישול משפיעה על איכות המזון והשפעתו.   מתכון זה מדגיש איכות YIN, אשר על פי המקרוביוטיקה מאפיינת מזון בעל מאפיינים שלל התרחבות, ומאפיינים משניים של לחות, רכות וקרירות. איכויות אלו מושגות  במתכון זה באמצעות טכניקת ההשרייה והבישול הממושך, הבחירה באורז עגול והשימוש באצות, בירקות העליים ובתבלינים. מנה זו, באבחנה מתאימה, יכולה לאזן מצבים YANG מדי, בעלי עודף באיכויות יבשות ומכווצות- כגון שרירים תפוסים, pms, כאבי מחזור (דיסמנוריאה) וכן הלאה…

מתכון זה הודגם ע"י רון פוקס– מטפל בתזונה סינית מקרוביוטית ומנחה סדנאות בישול, והועבר לכתב ע"י יעל פטרושקה- מטפלת בצמחי מרפא ותלמידה בקורס התזונה למטפלים.

למעבר למתכוני דגנים
למעבר למאמר יין ויאנג- הבסיס לריפוי מסורתי
לקביעת תור בקליניקת המרכז לרפואה מסורתית

מומלצי החודש

מתעניינים? השאירו פרטים. נחזור מהר!