מרק אביבי עם לביבות כוסמת

מאת דיאנה בוטבה גרטנר

המנה הזו נולדה כחלק מסדנת בישול אביבי, אשר העברתי שנה שעברה 🙂 הסדנאות מתמקדות במסר שאפשר לאכול בריא ועדיין טעים… ושבהחלט אפשר להרגיש טוב אחרי ארוחה מלאה! המנה הזו היא דוגמא לכך, היא קלילה ואוורירית ומהווה מעבר נעים מהחורף, ומאפשרת לקבל את האביב בברכה…

מצרכים למרק:
– 1 בצל
– 1 כרישה
– ½ צנון דייקון
– 1 גזר
– מים המספיקים לכיסוי הירקות
– 2 בצל ירוק
– ½ כוס פטרוזיליה
– 1 כוס תרד (אפשרי גם סרפד)
– ½ כפית זרעי כמון
– ½ כפית כורכום
– ג'ינג'ר טרי
– מלח אטלנטי
– לימון
– 1 כף גהי
– ¼ כוס גריסי פנינה מבושלים (אפשרות)

מצרכים ללביבות:
– ½ כוס כוסמת
– ½ כוס עדשים ירוקות מונבטות
– ביצה
– מלח- כמון
– בצל ירוק , פטרוזיליה
גהי

הכנת המרק:
– קוצצים את הבצל והפרסה ומאדים עד שמזהיבים.
– מוסיפים צנון דייקון חתוך לקוביות, יחד עם תבלינים וגהי.
– מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות . מרתיחים ומנמיכים את הלהבה.
– מבשלים כ 15 דק'.
– קוצצים תרד, פטרוזיליה ובצל ירוק, מוסיפים ומבשלים עוד כ 5 דק'.
– סוגרים את האש ומוסיפים מעט לימון. אפשרי להוסיף בשלב זה את גריסי הפנינה.

הכנת הלביבות:
– יש להשרות את העדשים למשך לילה, ולהנביט למשך יום נוסף.
– מבשלים את העדשים במים עד להתרככות.
– משרים במים את הכוסמת כחצי שעה, מבשלים ב1 כוס מים עד שהמים מתאדים.
– מערבבים במעבד מזון עדשים, כוסמת , בצל ירוק , פטרוזיליה, ביצה, מלח, כמון.
– מלבבים לביבות בקוטר של 3 ס"מ בערך , מטגנים במחבת עם מעט גהי, עד להזהבה.
– להגשת המרק, מוסיפים  3-4 לביבות לכל מנה.

בראי הרפואה המסורתית

למנה איכות מנקה, מטהרת, ומקררת-קלות. באבחנה נכונה, היא יכולה להתאים למצבים דלקתיים, בדגש על תופעות עוריות.
הבצל הלבן והירוק– מניעים ועובדים על דרכי הנשימה
התרד והלימון– מקררים ומנקים דם
הכורכום– מטהר ומניע דם
אם בוחרים בגריסי פנינה, מוסיפים אלמנט של ניקוי וקירור. ניתן לבחור גם בדגן סיני הנקרא 'דמעות איוב' Yi Yi Ren-  להדגשה של שיתון חום ולחות, והשפעה על מפרקים.
הכוסמת– מחממת ומחזקת דם, מתאימה לימים החורפיים יותר, ומאזנת את המנה.
כדאי לציין כי המנה איננה תורמת להעליה ברמת הכולסטרול בדם. למרות נוכחות הגהי והביצה המכילים כולסטרול, שאר הרכיבים, ובמיוחד הכוסמת, הגריסים, העדשים והכורכום תורמים לשליטה ברמות הכולסטרול בדם, ותומכים בבריאות כלי הדם.

דיאנה בוטבה גרטנר– מתגוררת בהונג קונג. בוגרת לימודיי איורוודה ותזונה מקרוביוטית. מקיימת סדנאות תזונה ובישול בריא, ומעבירה סיורים 'כיצד לקנות בריא' בסופר. מייעצת בצ'י קונג טיפולי.
לדף הפייסבוק של דיאנה לחצו כאן.

למעבר למתכוני אביב
למעבר למתכוני מרק
לקביעת תור בקליניקת 'המרכז לרפואה מסורתית'

מומלצי החודש