בטטה אפויה עם אג'ואן

מאת אייל שפרינגר

בטטה אפויה עם אג'ואן

מתכון בטטה אפויה עם אג'ואן מתוך עולם האיורוודה משקף שילוב בין תזונת סוף הקיץ לתזונת הסתיו. הבטטות הכבדות המתוקות והכתומות מייצגות את האדמה הקשורה בעונת סוף הקיץ, האג'ואן החריף, הארומטי, והמייבש מאזן את הבטטה ומייצג את המתכת הקשורה בסתיו. שמן הסומסום מחמם חודר לעומק הרקמות ומזין אותן. טכניקת האפיה מתאימה אף היא כסגנון בישול המאפיין את הסתיו בשל ייבוש המזון וכיווצו בשעת האפייה.

ניתן להתאים את המתכון למצבים שונים: מצבי לחות מאפשרים שימוש רב יותר באג'ואן המייבש, ואילו מצבי יובש מחייבים שימוש מועט יותר בתבלין זה ומתן ביטוי רב יותר לאיכות המלחלחת של הבטטה.

מרכיבים:

2 בטטות בינוניות

2 כפות שמן סומסום בכבישה קרה

1 כפית אג'ואן

1/4 כפית מלח איכותי

הכנת בטטה אפויה עם אג'ואן:

חותכים את הבטטות לפרוסות.

מערבבים עם שמן הסומסום האגו'אן והמלח.

מכניסים לתנור או טוסטר אובן המחומם לטמפרטורה של 180 מעלות.

אחרי רבע שעה מערבבים את הבטטות ומכניסים שנית לתנור.

מציאים את הבטטות לאחר כ40 דקות או לאחר התרככות של הבטטות.

אפשרויות:

ניתן להכין את המתכון עם תבלינים אחרים דוגמת כמון, כורכום, רוזמרין, עלי זעתר, בזיליקום, אורגנו או טימין. המאכל יהיה טעים אך ההשפעה הטיפולית תהיה שונה.

אייל שפרינגר, מייסד האתר, מטפל, מרצה וחוקר גישות טיפול מסורתיות. בעל תואר שני במחקר של רפואות מזרח אסיה. יוצר ומלמד את קורס התזונה למטפלים על פי שיטת TEF ואת קורס  "שירת הדם"-קורס ללימוד ניתוח בדיקות דם בגישה משולבת. ממחברי הספר בישולחיים – תזונה למטופלי סרטן.

האם המתכון עניין אתכם? רוצים להמשיך ללמוד איתי? מוזמנים להשאיר פרטים כאן

מוזמנים להצטרף אלי בעמוד האינסטגרם ובקבוצת תזונה ורפואה מסורתית בפייסבוק

מומלצי החודש