סו ג'ונג גואה

תה קוריאני מתוק 수정과

מאת מונטי רוסמן

בקוריאה לא קיימת החשיבה המערבית הטוענת שלאחר ארוחה טובה חייבים לקנח במשהו מתוק.
החשיבה שלהם היא אחרת, אם אכלנו ארוחה טובה אז כדאי לשמור את הטעם שלה ולא לשנות לטעם אחר (בייחוד לא לטעם מתוק). ניתן כמובן לקנח בכוס של תה צמחים ללא סוכר.
בביקורי הראשון בקוריאה, בסיום אחת הארוחות קיבלתי כוס תה מר, עם חתיכות שורש בפנים.

"זה תה בריא מאוד לאיזון הגוף" נאמר לי. בתמימות שאלתי אם יש סוכר.
המבט המופתע והמבולבל שקיבלתי כתגובה, הבהיר לי כמה מעט חיבור יש לקוריאנים עם ממתיקים למיניהם.
זה היה אחד ההרגלים שהיה לי הכי קשה לשנות. לסיים ארוחה ולא לחפש את הקינוח המתוק.
לכן שמחתי לגלות שיש גם תה שאותו כן ממתיקים (בדבש, לא בסוכר), ולפעמים אף מגישים אותו כקומפוט.
התה עשוי בבסיסו מקינמון, ג'ינג'ר, פלפל שחור (הפרי עצמו, לא טחון) וצנוברים.
הטעם מתקבל בזכות הבישול האיטי והארוך.
בתקופת החורף מגישים את התה חם, והחריפות שבו עוזרת לטיפול בהתקררויות ולשיכוך כאבי גרון.
באביב ובקיץ מגישים את זה כקומפוט עם אפרסמון מיובש ואגוזים בפנים.
אני מציגה בפניכם את הדרך המסורתית של עשיית התה, למרות שלצערי הרב הדור הצעיר כבר נוטה "לחפף" ולקצר את תהליך העשייה ובכך גם את הטעם העמוק שנוצר.

המצרכים הנדרשים:
12 כוסות מים (ניתן להוסיף יותר אם הטעם חזק מדי)
5-6 מקלות קינמון שטופים
חצי כוס ג'ינג'ר קלוף, שטוף וחתוך לקוביות קטנות
בין 3 ל-8 פלפלים שחורים (הפרי עצמו)
חצי כוס דבש (ניתן להוסיף או להפחית לפי הטעם האישי)
צנוברים
פירות יבשים חתוכים (להכנת הקומפוט)

אופן ההכנה:
מוזגים לתוך סיר 6 כוסות מים, מוסיפים את מקלות הקינמון ומביאים לרתיחה.
מבשלים על אש גבוהה במשך 10 דקות, ולאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים עוד 20 דקות.
במקביל, בסיר נפרד, שמים את הג'ינג'ר והפלפל ומבשלים באותו אופן (10 דק' אש גבוהה ו-20 דק' אש נמוכה).
מסננים את הנוזלים ומאחדים אותם לסיר אחד.
מוסיפים דבש ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש גבוהה במשך 5 דקות.
למזוג לכוס ולהוסיף כמה צנוברים.

למעוניינים בגרסת קומפוט לאכילה, ניתן להוסיף לנוזל כעת את הפירות היבשים (בקוריאה משתמשים רק באפרסמון מיובש,

כאן בארץ יש מגוון רחב של פירות יבשים וזה עובד נפלא גם עם שזיפים וצימוקים!).
את הקומפוט אוכלים בדרך כלל קר.

בתאבון!!!

המתכון באדיבות מונטי רוסמן– מרצה על התרבות הקוריאנית ומנחת סדנאות בישול קוריאני. [email protected].

למעבר למתכונים מתוקים
למעבר למתכון קימצ'י קוריאני מסורתי
למעבר למרק נבטים קוריאני
למעבר לכתבה ארוחה קוריאנית כהלכתה
למעבר למאמר שורשיו של הקימצ'י האגדי
למעבר למתכוני חורף .

מומלצי החודש

מתעניינים? השאירו פרטים. נחזור מהר!