רוטב קארי תאילנדי אדום

מאת ג'סיקה הלפרין

תיבול מסוג זה נפוץ בתאילנד ואינדונזיה.  רוטב קארי אדום מוסיף טעם ושמחה לאוכל קיצי. הרוטב מתאים לטופו, סייטן, טמפה, ירקות. ניתן לשמור את הרוטב במקרר כ7 – 100 ימים ובמקפיא עד חודשיים.
את המתכון הזה קיבלנו מהשפית ג'סיקה הלפרין, במסגרת הדגמת בישול בקורס התזונה למטפלים.

מרכיבים (חשוב לשמור על הסדר ולשים את כל המרכיבים בכלים נפרדים)
1 כף זרעי כוסברה יבשים
1 כפית זרעי כמון יבשים
4 צ'ילי טרי אדום קצוץ ללא הגרעינים
1 כף למון גראס (החלק הלבן) קצוץ (כ3 למון גראס)
3 כפות בצלצלי שאלוט קצוצים
3 כפות שיני שום קצוצות
1 כף גלנגל קצוץ (אם אין, ניתן בדוחק להחליף בג'ינג'ר טרי)
2 כפות גבעולי כוסברה קצוצים
כ20 גרגירי פלפל שחור
2 כפיות גרידת קליפת ליים/לימון (להקפיא כשקונים)

לבישול
מעט שמן סומסום כהה
1/2 כוס חלב קוקוס ללא תוספות, עדיף כזה המופק מהאגוז הטרי או הארוז בקופסת קרטון ללא חומרים נוספים

הכנה
קולים את הכוסברה והכמון ואח"כ טוחנים במכתש ועלי.
מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים: גלנגל, למון גראס, ליים, פלפל צ'ילי אדום, שאלוט, שום וכוסברה. אפשר לטחון במכתש ועלי וגם במטחנת תבלינים.
כאשר משתמשים ברוטב הקארי האדום בבישול, מוסיפים לסיר עם המזון המתבשל עם מעט שמן שומשום כהה,ו 1/2 כוס חלב קוקוס.

מנקודת המבט של הרפואה המסורתית

רוטב קארי אדום מהווה דוגמה נוספת לשימוש בתיבול בבשול באקלים חם. התיבול מעודד את תפקוד מערכת העיכול, מונע הידבקות בטפילים הנפוצים באקלימים לחים וחמים, ומשמר את המזון. ניתן להשתמש במתכון עם מודיפיקציות שונות בבחירת התבלינים, כחלק מטיפול בבעיות שונות של מערכת העיכול, ובעיקר בטפילים, חוסר תיאבון, ליחה, ונפיחות בטנית.

המתכון  הוצג  בקורס המטפלים על ידי השפית ג'סיקה הלפרין הועלה על הכתב על ידי אפרת שחף,  מטפלת המרכז לרפואה מסורתית.

לעיון נוסף
מתכוני קיץ
מתכוני ממרחים ורטבים
מתכוני תבלינים
אודות מרפאת המרכז לרפואה מסורתית
לדף הכותבת של ג'סיקה הלפרין

מומלצי החודש

מתעניינים? השאירו פרטים. נחזור מהר!