רוטב טחינה עם מיסו

מאת אייל שפרינגר

זהו רוטב עשיר עם טעם מתקתק מלוח אשר מקורו במטבח היפני-מקרוביוטי. תיבול זה מתאים בעיקר לחורף בשל השפעתו המחממת וצירוף הטעמים המתוק-מלוח המעודד חימום ובנייה. ברוטב מומלץ כתוספת לירקות דגנים או קטניות . באביב או בסתיו, רוטב זה יכול לאזן ירקות אוריריים כמו ירקות ממשפחת המצליבים כגון כרוב מאודה וברוקולי, וירקות נוספים כאספרגוס, או תרמילי שעועית. הרוטב עשיר בשומן, חלבון, אנזימים ומינרלים.

מרכיבים
3 כפות טחינה
1 כף ממרח מיסו כהה
חצי כפית קליפת לימון מגוררת
מים רתוחים אשר התקררו

הכנה
מחממים במחבת על אש בינונית 3 כפות טחינה תוך כדי ערבוב עד להזהבה קלה.
מכבים את האש, מוסיפים כף מיסו ומערבבים.
אם התערובת סמיכה מידי ניתן להוסיף מים מורתחים שהתקררו.
לגיוון הטעם ניתן להוסיף חצי כפית גרידת לימון.

נכתב ע"י אייל שפרינגר, מייסד המרכז לרפואה מסורתית, מנחה קורס המטפלים לתזונה סינית מקרוביוטית.

מתכונים נוספים
מתכוני חורף
מתכוני ממרחים ורטבים

מומלצי החודש

מתעניינים? השאירו פרטים. נחזור מהר!