רגל קרושה רומנית

סטלה קרסו

את הרגל הקרושה היו מכינים בבית ילדותי ברומניה בכל סוף שבוע, רק בחודשי החורף (בקיץ הרגל לא מתקרשת). רגל קרושה נחשבת למנה חגיגית ומזינה והיו נוהגים לאכול אותה עם לחם לבן.

אמא היתה מקשטת את המנה בפטרוזיליה קצוצה ופלפל אדום. בנוסף היא נהגה לבשל ביצה קשה ולהגיש אותה יחד עם הרגל הקרושה פרוסה בצורת פרח.

מרכיבים ל-10 אנשים:

2 גזרים גדולים

שורש סלרי קטן

2 בצלים בינוניים

2, 3 ענפי סלרי

פלפל שחור בגרגרים – לפי הטעם

פלפל לבן לפי הטעם

מלח – לפי הטעם

3 עלי דפנה

כמה גרגרים של ינופר – אמא היתה משתמשת ברומניה בזרעים של עץ הערער Juniper (לא חובה)

4 שוקיים עוף, 4 ירך, גרון עוף 1 יחד עם העור – להשתמש בכמה חלקים של העוף, כל חלק נותן טעם שונה למנה. לחשב את חלקי העוף לפי מספר המנות.

חלק אחד של הודו – כנף אחת או שוק – בלי העור.

ראש שום – מועכים את השיניים, מוציאים את החלק הפנימי מכל שן (הוא נותן טעם מר)

אופן ההכנה של רגל קרושה:

קודם כל – מנקים היטב את חלקי העוף וההודו:

מרתיחים סיר מים עם מלח וזורקים פנימה את חלקי העוף וההודו, נותנים למרק לבעבע מספר דקות, מכבים ומסננים את חלקי הבשר מהנוזל.

שוטפים ומנקים את העוף וההודו במים מהברז.

לאחר מכן – מכינים את המרק:

מרתיחים שוב סיר עם מים ומלח ומכניסים פנימה את הירקות, העוף, ההודו והתבלינים – הכל חוץ מהשום הכתוש.

מביאים את המרק שוב לרתיחה ומורידים לאש קטנה. מבשלים למשל שעה ו-15 דקות בערך – עד שהבשר יורד בקלות מהעצם.

מכבים את האש ומסננים את הנוזל משאר המרכיבים.

מורידים את חלקי הבשר מהעצמות וזורקים את העור. פורסים את הבשר לפרוסות ארוכות (כמו טליאטלה איטלקית) ומסדרים את החתיכות בתבנית רחבה ונמוכה.

את נוזל המרק מחזירים אל אש קטנה ושופכים פנימה את השום הכתוש.  מוסיפים מלח ופלפל לבן לפי הטעם – למרק צריך להיות טעם חזק וטוב של שום, כזה שרוצים ממנו עוד.

לאחר 10 דקות מכבים את האש ומסננים את הנוזל מהשום.

שופכים את נוזל המרק על חלקי הבשר שבתבנית בזהירות מבלי להרוס את הסדר שלהם.

פורסים מהגזר המבושל עיגולים ומקשטים את חלקי הבשר בהם.

מכסים את התבנית בניילון נצמד וברדיד אלומיניום  (למניעת הריח בתוך המקרר).

מצננים את המנה על השיש ולאחר מכן מכניסים למקרר.

בתיאבון!

מנקודת מבט מסורתית:

איך להכין גהי? לחץ כאן

למתכון בורגול עם גהי ודבש 

למאמר "הרוצח השקט" – לחץ דם בראי הרפואות המסורתיות

 

*התמונה במאמר ברישיון https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Racitura_Meat_Jelly_Moldavian_Cuisine.JPG , Ion.bostan [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)]

מומלצי החודש

מתעניינים? השאירו פרטים. נחזור מהר!