קציצות קישואים

מאת גבריאל פליישמן (גבריאל מבשל)

קציצות הקישואים האלו אהובות ונפלאות, והן מצויינות כארוחה קלה, או כתוספת לארוח. הקציצות כל כך טעימות, שהן מתאימות גם כפתרון לילדים שמסרבים לאכול ירקות.

רכיבים (ל 12 יחידות):

600 גר' קישואים טחונים במעבד מזון, או מגורדים בפומפייה
160 גר' בצל טחון במעבד מזון, או מגורד בפומפייה
1 ביצה*
3 כפות טחינה גולמית
3 כפות שמן זית
100 גר' פוהה (פתיתי אורז-להשיג בחנויות הודיות) או קוואקר
חצי כפית שום כתוש
3 כפות שמיר קצוץ
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

מערבבים היטב את כל החומרים ומשהים בקירור לכרבע שעה.
יוצרים קציצות ומסדרים על תבנית משומנת עם נייר אפייה.
אופים ב-180 מעלות עד השחמה קלה כ-40 דקות.

להגשה:

מומלץ לטבול את הקציצות בטחינה או ביוגורט.

* הגרסה המובאת כאן היא צמחונית. לגרסה טבעונית ניתן להשמיט ביצים ולהוסיף יותר טחינה (עד ליצירת תערובת יציבה).

בראי הרפואה המסורתית

הקציצות הינן קלות לעיכול, ולכן מתאימות מאוד לאכילה גם בשעות הערב. בראי האיורוודה נחשב הקישוא כירק קל לעיכול, נוזלי ומזין, ולכן מתאים למצבים בהם נדרשת הזנה טובה, גם כאשר כושר העיכול אינו בשיאו (למשל לאחר מחלה). ניתן לשנות את התיבול או לשלב ירקות בקציצות, לפי הטעם או בהתאם להמלצת המטפל.

הקציצות הן ללא גלוטן ולכן מתאימות לבעלי רגישות ולחולי צליאק.

המתכון באדיבות גבריאל פליישמן– מטפל באיורוודה ומבשל בהשראתה, מנחה סדנאות בישול ומלווה תהליכי שינוי לקבוצות ויחידים. בוגר מכללת רידמן ומכללת ידע החיים לאיורוודה.
לאתר 'גבריאל מבשל': www.gavriel.me

למעבר למתכונים נוספים של גבריאל
למעבר למאמר טבעונות עם שורשים- מעבר לטבעונות עם המרכז לרפואה מסורתית
למעבר למתכוני קציצות

מומלצי החודש

מתעניינים? השאירו פרטים. נחזור מהר!