קציצות עדשים על מצע רוטב סלרי
מאת דניאלה ליבוביץ'
מצרכים לקציצות:
2 כוסות עדשים ירוקות שהושרו ללילה
4 קישואים קטנים מגוררים
2-3 גזרים מגוררים
1 בצל
4 כפות קמח כוסמין
חומרים לרוטב:
1 סלרי עלים וגבעולים
1 בצל
אופן ההכנה:
קציצות:
לסנן את העדשים ולעבד במעבד מזון.
להוסיף את שאר החומרים.
לחמם תנור אפיה על 180 מעלות, להניח נייר אפייה בתבנית ולמרוח מעט שמן זית.
ליצור בידיים רטובות קציצות, להניח בתבנית ומעליהן לבזוק מעט שמן זית.
לאפות עד הזהבה.
תבלינים- לפי הטעם. אני מעדיפה פלפל, מלח, כמון וכורכום.
רוטב:
לאדות/לטגן רצועות בצל.
להוסיף את הגבעולים קצוצים, ולאחר מכן את העלים.
להוסיף מלח, פלפל, כמון וכורכום לפי הטעם.
להוסיף מעט מים, ולבשל עד ריכוך.
להניח את הרוטב על צלחת הגשה ומעל את הקציצות.
בתאבון!
המתכון באדיבות דניאלה ליבוביץ' (Dip.Ac) מטפלת ברפואה סינית. [email protected] .