פירה בטטה הודי

מאת אייל שפרינגר

פירה בטטה מחמם,עוזר לצבירת משקל מרגיע ומרכך יציאות. התבלינים במתכון משמשים למניעת תחושת כבדות ונפיחות בעיכול.

מרכיבים:
4 בטטות גדולות
3 כפות גהי(למצבי חום), או שמן סומסום בכבישה קרה(למצבי קור)
2 מקלות קינמון
½ כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
½ כפית מלח ים דק
½ כפית פלפל שחור

הכנה:
לחתוך כל בטטה ל5 חתיכות.
להרתיח מים בסיר בינוני  ולהוסיף את הבטטות.
לבשל על אש בינונית עד להתרככות.
לרוקן את המים מהסיר ולשמור בצד(ניתן להשתמש במים כציר למרק).

בסיר נפרד:
להמיס את הגהי, להוסיף מקלות קינמון מרוסקים ואת הגינג'ר.
לבשל על אש בינונית כ2-3 דקות.
להוסיף את הבטטות, ולמעוך אותן לתוך הגהי והתבלינים עם מזלג.
להוסיף מעט ממי הבישול, בערך כוס .
להוסיף מלח  ופלפל שחור, לסלק את מקלות הקינמון ולהגיש חם.

נכתב על ידי אייל שפרינגר, מייסד המרכז לרפואה מסורתית, מנחה קורס המטפלים לתזונה סינית מקרוביוטית.

מומלצי החודש

מתעניינים? השאירו פרטים. נחזור מהר!