מרק יוגורט ומלפפונים

מאת סימי גפני

מתכון קליל, צונן ומעט חריף, נפוץ בארצות רבות סביב אגן הים התיכון. מושלם לקיץ הישראלי המאתגר…

רכיבים: 
1.5 ליטר יוגורט (ליטר וחצי)
1.5 ק"ג מלפפונים
1/2 כפית מלח גס
1/4 כפית פלפל שחור
4 גבעולי נענע
2 שיני שום

אופן ההכנה: 
1. רוחצים את המלפפונים, קוצצים דק (עם הקליפה) ומניחים בקערה עמוקה.
2. יוצקים את היוגורט על המלפפונים.
3. מוסיפים מלח גס ופלפל שחור, ובוחשים.
4. מכינים בקערה נפרדת שום קצוץ ועלי נענע קצוצים.
5. מוסיפים את הנענע והשום ליוגורט לפני ההגשה.

בתאבון!!!

בראי הרפואה המסורתית

ממש בדומה לסלט הזעלוק המרוקאי, גם כאן אנו נתקלים במנה מסורתית אשר מוצאה הוא באזור סוריה-תורכיה. המרק משלב בחכמה איכויות קרירות ומזינות (המלפפון והיוגורט) המשפיעות במיוחד על הקיבה והמעי הגס, יחד עם איכויות מחממות ומניעות (הפלפל והשום). מתקבלת כאן מנה אשר מחד היא נעימה לימי הקיץ החמים ומסייעת בהשבת הנוזלים לגוף, ומאידך היא אינה מכבידה על מערכת העיכול ואף מסייעת לה בזכות ההשפעה הפרוביוטית של היוגורט, אנזימי העיכול במלפפון, והתבלינים ממריצי העיכול.
כמנה טיפולית, מרק זה יכול להתאים במצבים של קלקול קיבה המלווה בסימני חום (שלשול מסריח וצורב), או סתם חוויה של חום והתייבשות בקיץ, במיוחד לאלו החיים באזורים היבשים יותר בארצנו. אנו כמובן ממליצים להשתמש ביוגורט איכותי, ואף ביתי אם הדבר אפשרי.

המתכון באדיבות סימי גפני.

למעבר למתכוני מרק
למעבר למתכון בצעד תימני-דייסת זום

ניסיתם ונהניתם? יש לכם הצעה לשדרוג? מוזמנים לכתוב לנו כאן בתחתית הדף 🙂

מומלצי החודש

מתעניינים? השאירו פרטים. נחזור מהר!