מעדן בטטה מתוקה וגהי

מאת גליה עזרן

ברפואה האיורוודית נחשבת הגהי לשמן מזין, שעל אף תכונתו המקררת, הוא מגביר את האגני,
אש העיכול, ובכך ייחודו. לגהי מיוחסות במסורת ההודית שלל תכונות תרפויטיות: שיפור הזכרון,
הגברת הפוריות, שיקום העור והרגעת חום מנטלי ופיזי. מנה מבוססת גהי מתאימה לטיפוסי ואטה ופיטה בעיקר, לטיפוסי קאפה מוטב לצרוך מאוד במתינות, בעיקר כשמדובר בחורף…(למידע נוסף על קאפה, פיטה וואטה)
במתכון המסורתי לרוב מוסיפים לגהי חלב פרה. אני נוהגת להוסיף לה חלב שקדים.
כך או כך – התוצאה המתקבלת היא מעדן מתוק, מזין, מלחלח ומשיב נפש.
ניתן להכין את המעדן מבטטות, דלעת או גזר, או משילוב של כל השלושה.

רכיבים:
2  וחצי כוסות בטטה מגוררת בפומפייה (כשתי בטטות גדולות)
2 כוסות חלב שקדים
חצי כוס שקדים מושרים וקלופים או תערובת של שקדים קלופים ופקאנים
4  כפיות גהי
חצי כוס צימוקים כהים
1  כפית הל טחון
15-20  חוטי זעפרן (אפשר לוותר אם אין)
המתקה אופציונלית (שווה לטעום לפני שממתיקים, מאחר ורוב הרכיבים מתוקים מטבעם) 2-4 כפות סילאן/ לתת אורז

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני-גבוה.
טוחנים במעבד מזון את השקדים עד לקבלת מרקם דק וחלק ומניחים בצד.
במחבת חמה, מקפיצים למספר דקות את הבטטה המגוררת ביחד עם חצי מכמות הגהי.
מוסיפים את החלב והצימוקים ומערבבים.
משמנים תבנית בינונית ושופכים לתוכה את התערובת.
מכסים בנייר אלומיניום או מכסה ואופים למשך כ 40-55 דקות,
עד שכל החלב מתאדה. אם נותרו הרבה נוזלים ניתן להסיר את הכיסוי בעשר הדקות האחרונות.
כאשר כל החלב התאדה מוסיפים תוך כדי ערבוב את יתרת הגהי, השקדים
הטחונים, ההל והזעפרן. משטחים את התערובת ומהדקים.
בשלב זה ניתן לטעום את מידת המתיקות ואם רוצים
אפשר להמתיק עם  סילאן או עם לתת אורז.
חותכים לריבועים ומגישים.
בתאבון!!!

המתכון באדיבות גליה עזרן, מטפלת ברפואה איורוודית http://www.ayurvedic-medicine.co.il/

למעבר למתכונים מתוקים
להסבר על הכנת הגהי
למתכון בורגול עם גהי ודבש

מומלצי החודש

מתעניינים? השאירו פרטים. נחזור מהר!