ממרח דלעת

מאת: אייל שפרינגר

ממרח דלעת

ההשראה לממרח זה מגיעה ממסעדות ערביות ברחבי הארץ. בבית אנו קוראים לו ממרח אבו גוש.

כאשר הדלעת עדיין חמימה הממרח במיטבו. למרות הכמויות המצויינות במתכון, בבית אנו מכינים את הממרח לפי הרגש: לעיתים הטחינה דומיננטית, לעיתים השום או הפטרוזיליה. מוזמנים לגלות את השילוב המתאים עבורכם.

מרכיבים

חתיכת דלעת (כחצי ק"ג)

5-6 שיני שום כתושות

צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה

כחצי כוס טחינה

שמן זית לפי הטעם

כפית שטוחה מלח

מיץ מחצי לימון

הכנה

מבשלים את הדלעת בסיר מכוסה עם מעט מים עד להתרככות.

מוציאים את הדלעת מהסיר, מניחים בקערה גדולה ומועכים עם מזלג.

מערבבים אל תוך הדלעת את שאר חומרי גלם, מתקנים את הטעמים על פי העדפתכם ו…זהו.

אפשרויות נוספות

להוסיף לממרח מעט נענע טרייה, עלי עץ הקארי או עלי בזיליקום

המתכון מנקודת מבט של הרפואות המסורתיות

זהו מתכון קלאסי של סוף קיץ-סתיו. הדלעת הכבדה, הגדולה הלחה והמתוקה מייצגת את איכות האדמה של סוף הקיץ. השום, שמן הזית, הלימון והטחינה מייצגים איכויות סתויות מתכתיות של ייבוש או לחלוח. הפטרוזיליה מייצגת כבר את החורף, כירק חמים, ארומטי וחריף המאזן את הקור והלחות של החורף הישראלי. המתכון יכול לסייע כחלק מתזונה לסוכרתיים בשל היותו משביע אך בעל אינדקס גליקמי נמוך.

 

אייל שפרינגר, מייסד האתר, מנחה קורס המטפלים לתזונה סינית מקרוביוטית וממחברי הספר בישולחיים.

לעיון נוסף:

מתכוני ממרחים

 

מומלצי החודש

מתעניינים? השאירו פרטים. נחזור מהר!