ממרח ארטישוק

מאת אפרת שחף

ממרח ארטישוק

ממרח ארטישוק מאפשר לנו לעשות שימוש קצת שונה בלבבות הארטישוק, הירק המאפיין את האביב. ממרח הארטישוק, פרטלהיותו פתרון טוב לשאלה  "מה לשים על הלחם? ", טומן בחובו יתרונות בריאותיים אותם נפרט בסוף המתכון.

מרכיבים:
2 תחתיות ארטישוק
בצל
שום
שמן זית
לימון
כורכום
מלח
פלפל
מים

אופן הכנה:
מרתיחים בסיר מים עם תחתיות הארטישוק.
מבשלים כ15 דקות או עד שתחתיות הארטישוק מתרככות מעט.
קוצצים דק את הבצל והשום, ומקפיצים במחבת עם מעט מים.
מוסיפים למחבת את התבלינים כורכום, מלח ופלפל.
שמים בקערה את הארטישוק ואת הבצל והשום המוקפצים וטוחנים בעזרת בלנדר ידני.
מוסיפים את שמן הזית ומעט לימון ומערבבים היטב.

אפשרויות
ניתן להוסיף מים במידת הצורך ע"מ לקבל מרקם נוזלי יותר.
ניתן להוסיף להקפצה פטריות שיטאקי.
בתאבון!

מנקודת המבט של הרפואה המסורתית:

ממרח ארטישוק יכול להוות גם מתכון טיפולי, לאחר אבחנה מתאימה.
על פי הרפואות המסורתיות של מזרח אסיה (האיורוודה והרפואה הסינית), הטעם המר של הארטישוק מתאים במיוחד לטיפול במחלות של עודף לחות בכבד (כבד שומני, כולסטרול גבוה, אבנים בכיס מרה).
הארטישוק והכורכום המרירים, מגרים הפרשת מיצי מרה דרך כיס המרה, מנקזים את עודפי הכבד ומטפלים בכולסטרול גבוה,
הבצל והשום בעלי הטעם החריף, תורמים אף הם לייבוש הלחות ולהפרשת מרה דרך כיס המרה.

נכתב על ידי אפרת שחף (Dip.Ac. CH) מטפלת ברפואה סינית עתיקה, תזונה סינית מקרוביוטית, צמחי מרפא, שיאצו וטווינא.

קישורים נוספים:
מתכוני ממרחים
מתכונים לאביב
מאמר אודות התזונה המתאימה לאביב
אודות הטיפול במרכז לרפואה מסורתית

מומלצי החודש

מתעניינים? השאירו פרטים. נחזור מהר!