דג שלם וירקות שורש בתנור

מאת ג'סיקה הלפרין

מתכון זה זוכה לאהדה רבה בקרב ילדים ונוער בזכות ירקות שורש בסגנון צ'יפס ורוטב מגרה בו ניתן לטבול רצועות מן הדג האפוי. ללקק את האצבעות.

מרכיבים:
2-3 ארטישוק ירושלמי
1 שורש סלרי
2-3שורש פטרוזיליה
דג שלם – דניס, לברק, באס, מוסר, לוקוס. יש לחרוץ בדג 3 חריצים מכל צד לקיצור זמן הבישול
2 כפות שמן זית בכבישה קרה
1/2 כפית טימין
ענף רוזמרין
קורט מיורם
קורט מלח גס
5 שיני שום

הכנה:
לבישול מהיר יש לקצוץ את ירקות השורש לפרוסות דקות (בדומה לצ'יפס). לבישול איטי אפשר לחתוך לפרוסות עבות יותר.
למלא את תחתית התבנית בשורשים, לזרות מעט מלח גס, שמן זית, טימין, רוזמרין ומיורם. אפשר להוסיף גם שיני שום שלמות.
להכניס את התבנית מכוסה לתנור ולבשל על טורבו או גריל עד שהירקות רכים.
להוריד את הכיסוי, להוסיף את הדג ולאפות במצב גריל כ-15 דקות.
ניתן להכין רוטב נפרד לדג משילוב של לימון, מלח, שמן זית ושום. ניתן לטבול את בשר הדג האפוי ברוטב זה.

מנקודת המבט של הרפואה המסורתית:

טכניקות בישול המבוססות על אפיה מוגדרות במקרוביוטיקה כסתוויות. האפיה מעניקה למזון המבושל השפעה מסוג YANG, יבשה חמה ומכונסת.

ג'סיקה הלפרין Dip.Ac: מטפלת ברפואה סינית עתיקה (Stems & Branches) ובתזונה סינית-מקרוביוטית, בעלת רקע במסעדנות ובבישול גורמה, עוסקת בהדגמת בישול סיני-מקרוביוטי.

לעיון נוסף:
מתכוני סתיו
מתכוני חלבון מהחי
בשלנים ושפים מומלצים

מומלצי החודש

מתעניינים? השאירו פרטים. נחזור מהר!