הרצאה: על מזון וחזון

מאת אייל שפרינגר

הולכים בדרך

בתחילת דרכה של המקרוביוטיקה, שיטת טיפול תזונתית אשר צמחה ביפן, שלח המורה ג'ורג' אוהסאווה, מייסד השיטה, את תלמידיו אל המערב כדי שיפיצו את הידע המסורתי בגלגולו החדש. דברי הפרידה של אוהסאווה המשיכו ללוות את תלמידיו שנים אחר כך: " הקפידו לאכול לפי עקרונות ה Yin וה Yang  ודרככם תצלח מעצמה".

מטפלים רבים שואלים אותי, מדוע מטופלים רבים אינם מתמסרים לטיפול התזונתי, למרות הרצון להירפא, והמוטיבציה הרבה בתחילת הטיפול?
מדוע מטפלים רבים, למרות הידע הרב בידיהם, אינם מצליחים לרתום את המטופלים לתהליך טיפול תזונתי?

הקושי לדעתי טמון באי היכולת של המטפל והמטופל לקשור את הטיפול התזונתי לקשיים ולמטרות החיים עימם מתמודד המטופל.

יצירת קשר שכזה בין תזונה המתאימה להשגת המטרות ויעדי החיים, הופכת את הטיפול התזונתי, מ"רשימת מכולת" מעיקה של משימות המסיטות את המטופל מ'החיים האמיתיים', למסגרת בעלת משמעות עבור המטופל, כלי שלא מוותרים עליו בקלות. כלי זה מסייע למטופל להגשים את מטרות חייו. העיסוק היומיומי במזון מסמל ותומך ברצון לעבור שינוי גופני ורוחני בדרך לזיהוי הייעוד האישי והגשמתו.

במהלך עבודתי ראיתי מטופלים אשר השתמשו בתזונה לא רק לשם ריפוי גופני אלא גם לשם השגת מטרות רחבות יותר: איתור בן זוג מתאים, מציאת מקום עבודה, תמיכה בתהליך של שינוי קריירה, הקמת משפחה, וליווי תהליכי התבגרות שונים. המזון אשר ניבחר עבור מטופלים אלו ביטא את השינוי המבוקש, ותמך בתהליך השינוי.

רעיונות העוסקים בקשר שבין הבחירה במזון למצב רגשי ומנטלי תקין, מופיעים כחוט השני ברפואות התזונה המסורתיות.
האיורוודה, הרפואה סינית והמקרוביוטיקה מתארות כיצד איכויות של מזונות שונים, משפיעות על האופן בו אנו חווים את העולם, על האופן בו אנשים מתייחסים אלינו, על הסיכוי שלנו להיות בצד הפוגע או הניפגע, והיכולת שלנו לפעול ולהשפיע על עולמנו מתוך בהירות או בילבול. בהרצאה אציג חלק מהמודלים ומהרעיונות ברפואות המסורתיות, המאפשרים לנו לרתום את המזון למציאה ומימוש של הייעוד שלנו ושל המטופלים הבאים אלינו.

הרצאה זו מהווה הצצה לשלב בו מטפל בתזונה מצוי בשלב מתקדם בהכשרתו, שלב בו יש ליצוק חיים אל תוך הידע, ולטפל לא רק במחלה אלא גם באדם.
מטפל העושה זאת מבטא בעיסוקו את המיומנות הנכספת של מטפל ברפואה סינית. מטופל המבין את הדרך הזו, קרוב לוודאי שימצא את דרכו.

המרצה: אייל שפרינגר, Dip.Ac.CH, מטפל ברפואה סינית והרבליסט קליני, מייסד המרכז לרפואה מסורתית, מנחה קורס ההתמחות בתזונה סינית מקרוביוטית.

משך ההרצאה כשעה.
להזמנת ההרצאה צרו קשר עם אייל שפרינגר במייל [email protected]
לפרטים והרשמה להרצאה הקרובה לחצו כאן

מומלצי החודש