תה אורז מלא קלוי

מאת אייל שפרינגר

תה אורז מלא קלוי עשיר בטעם אגוזי ובריח נעים. תה בסגנון זה נפוץ במזרח אסיה בסין, קוריאה ויפן. התה קל להכנה, מתאים לשתיה חם או פושר בסוף הקיץ או בסתיו.

הכנה
מניחים בתחתית סיר קטן כמות קטנה של אורז מלא (בערך כפית).
קולים את האורז בסיר היבש על אש בינונית עד שהאורז משחים ומתחיל להתבקע כמו פופקורן.
מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.

לחילופין ניתן לקלות כמות גדולה של אורז ולאכסן בצנצנת סגורה ויבשה. ניתן להשתמש באורז אשר בצנצנת לפי הצורך.

אפשרויות למתקדמים:
כשם שמכינים את תה האורז ניתן להכין תה דגנים על בסיס דגנים אחרים ולהיהנות מאיכויות הטעם והמרפא הייחודיות לכל דגן. בין הדגנים: שיבולת שועל, דוחן, או כוסמת. ניתן גם לשלב את תה הדגנים עם חליטה של תה בנצ'ה או תה ירוק במקום השימוש במים רגילים.

מנקודת המבט של הרפואה המסורתית:

אורז מלא הוא דגן חמים ומייבש, אשר איכויותיו מקבילות לאיכות המתכת היבשה של הסתיו. המשקה משמש בטיפול כמחזק עדין של הצ'י, ומתאים לאנשים הנוטים לעייפות וליחה.

נכתב על ידי אייל שפרינגר, מייסד המרכז לרפואה מסורתית, מנחה קורס המטפלים לתזונה סינית מקרוביוטית.

לעיון נוסף:
דגנים במקרוביוטיקה וברפואה הסינית
מתכוני משקאות

מומלצי החודש