תבשיל כבש וירקות

מאת אפרת שחף

הסיבה היחידה שאני מתגעגעת לחורף היא תבשיל כמו זה… בנוסף להנאה מאכילת המנה ומהניחוחות הנפוצים במטבח, למנה גם ערך טיפולי אשר יפורט בהמשך המתכון.

רכיבים:
למרינדה:

2 כפות מייפל/סילאן
2 שיני שום
2 כוסות מיץ מרימון טרי
כוס וחצי שמן זית
מלח ים אטלנטי לבן
פלפל
גרידת לימון מלימון אחד

לתבשיל:
1/2 ק"ג בשר כבש
3 בצלים
1 גזרים
2 שורש פטרוזיליה
ראש שום
שקית ערמונים מקולפים
חופן זרעי גוג'י
2 כוסות מים/ציר מרק
שמן זית בכבישה קרה
2 כפות מיץ לימון
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור

אופן הכנה:
מערבבים בקערה את רכיבי המרינדה ומשרים בה את הבשר למשך מינימום של 5 שעות עד לילה.
מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל קצוץ אחד.
חותכים את בשר הכבש לקוביות גדולות ומוסיפים לסיר.
מבשלים על להבה גבוהה עד להשחמת הבשר.
מוסיפים את ציר המרק/ את המים, שני בצלים, שני שורשי פטרוזיליה, ראש שום אחד וגזר אחד,  חתוכים גס, ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר מכוסה לכשעתיים.
מוסיפים את הערמונים, את זרעי הגוג'י ומיץ לימון, ומבשלים לכ5 דקות.

מנקודת מבטה של הרפואה המסורתית:

התבשיל מטפל בציר אש מים – מחממים עליון ותחתון – לב וכליות.
לתבשיל איכות מחזקת ומחממת כליות יחד עם קירור והרגעת הלב.
בשר הכבש והערמונים – תומכים גם הם בכליות.
ירקות השורש, וצורת החיתוך הגסה, יחד עם זמן הבישול הארוך – גם כן תורמים לחיזוק וחימום המטופל.
מרינדת הרימונים מאזנת את ההשפעה החמה והכבדה של הבשר.
הרימונים – סמל לפריון, בעלי איכות קרה, יבשה ומכווצת, מחזקים ומטפלים במצבי עודף חום בלב. זרעי הגוג'י ידועים כמחזקים של יין הכבד והכליות ומחזקי ג'ינג, ומאזנים את המנה ע"י כך  ששומרים על האספקט הייני, אשר עשוי להיפגע מחימום יתר. התבשיל מתאים כמנה טיפולית לנשים הסובלות מבעיות פריון על רקע קור במחמם התחתון-רחם וכליות, יחד עם חום במחמם העליון-לב.

אפרת שחף– מטפלת ברפואה סינית עתיקה: דיקור, צמחי מרפא ותזונה סינית מקרוביוטית.


למעבר למתכוני חלבון מן החי
למאמר הדרך להריון באמצעות תזונה מסורתית

מומלצי החודש