שקדים מטוגנים בגהי

מאת אייל שפרינגר

צילום: אורי שפרינגר

מתכון שקדים מטוגנים בגהי הינו מתכון רפואי פשוט הלקוח מהאיורוודה, הרפואה ההודית.
המתכון משמש לטיפול בהפרעות וואטה כלומר מצבי רוח קור ויובש.
המתכון נפוץ כחלק מטיפול מבוסס אבחנה לטיפול במערכת העצבים, במגוון מחלות המוגדרות כרוח: פרקינסון, פירכוסים , מחשבות מרובות, חוסר שקט ואפילפסיה.
המתכון מתאים במיוחד לאנשים רזים בעלי עור יבש, ולעונת הסתיו בה מזג האויר הופך ליבש במיוחד.
טעים מאוד כנשנוש, או כתוספת להעשרת סלטים, תבשילי דגן או ירקות.

מרכיבים להכנת שקדים מטוגנים בגהי:

כוס שקדים מושרים במים
שתי כפות גהי

הכנה:

יוצקים מים רותחים על השקדים ומקלפים אותם.
מחממים במחבת את הגהי ומוסיפים את השקדים.
מטגנים על אש בינונית עד להזהבה קלה של השקדים והתפשטות של ריח נעים בחלל המטבח.
למטרות שאינן טיפוליות, או למצבי חולי קלים ניתן להוסיף לגהי תבלינים בעלי איכות מתוקה כקינמון, ציפורן, ג'ינג'ר מוסקט או הל.

אייל שפרינגר, מייסד האתר, מטפל, מרצה וחוקר גישות טיפול מסורתיות. בעל תואר שני במחקר של רפואות מזרח אסיה. יוצר ומלמד את קורס התזונה למטפלים על פי שיטת TEF ואת קורס  "שירת הדם"-קורס ללימוד ניתוח בדיקות דם בגישה משולבת. ממחברי הספר בישולחיים – תזונה למטופלי סרטן.

האם המתכון עניין אתכם? רוצים להמשיך ללמוד איתי? מוזמנים להשאיר פרטים כאן

מוזמנים להצטרף אלי בעמוד האינסטגרם ובקבוצת תזונה ורפואה מסורתית בפייסבוק

לעיון נוסף:

הזנת המוח ומערכת העצבים באמצעות מתכון סיני של מרק זנב שור עם פולי סויה
הכנת גהי
מתכוני מטבחים מסורתיים

מומלצי החודש