מאפה שיבולת שועל ותפוחים

מאת אייל שפרינגר

קראמבל שיבולת שועל ותפוחים

קינוח שיבולת שועל ותפוחים בניחוח צפון אמריקאי, עושה שימוש במרכיבים סתוויים כגון תפוחים, שיבולת שועל ותבלינים מחממים, עם טכניקת האפייה המתאימה לסתיו. קינוח מפנק לסוף שבוע.

אצלינו בבית הקינוח מלווה את ימי ההולדת, ימי השישי, אירוח חברים ובני משפחה ובכל הזדמנות בה אנו רוצים לחלוק הנאה פשוטה עם הקרובים לליבנו.

מרכיבים
5-8 תפוחי עץ (גראנד או אחרים) קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
קורט גרידת לימון
1/2 כוס מים
2 כוסות קוואקר גס
1/2 כוס קמח כוסמין מלא
1/3 כוס שמן סומסום בכבישה קרה
1/4 כוס סירופ מייפל
2 כפיות קינמון
1/2 כפית ציפורן טחונה
1 כפית אבקת ג'ינג'ר יבש
1/2 כוס צימוקים מושרים במים חמים או פירות יער טריים

הכנה
לערבב בקערה את התפוחים, גרידת הלימון, אחת מכפיות הקינמון ו-1/2 כוס מים.
לשטח את התפוחים באופן אחיד בתבנית חסינת חום.
לערבב בקערה נפרדת את הקוואקר, הקמח, השמן וסירופ המייפל.
להוסיף את שאר התבלינים ואת הפירות (צימוקים או פירות יער) לקוואקר ולערבב היטב.
לשפוך את התערובת מעל התפוחים ולהדק אותה מעט אל התפוחים.
לאפות בתנור מחומם מראש ל180 מעלות במשך 1/2 שעה.
מומלץ להשאיר את המאפה כחצי שעה נוספת בתנור החם ולאכלו כשהוא עדיין חמים,עם תה חם, בחברת הגדולים והקטנים של המשפחה.

אייל שפרינגר, מנחה קורס המטפלים לתזונה סינית מקרוביוטית.

קישורים נוספים:
בחזרה למתוקים ופחות מזיקים

מומלצי החודש