פודינג טפיוקה

מאת ג'סיקה הלפרין

זה קל להכין פודינג טפיוקה!
טפיוקה היא עמילן המופק מצמח הקסווה (Manihot esculenta). השימוש בטפיוקה נפוץ בארצות חמות ובמיוחד בדרום אסיה. פניני הטפיוקה יוצרות מרקם רך וחלקלק בעת הבישול במים המאפשר הסמכת מרקים, דייסות ויצירת קינוחים נטולי חלב.

מרכיבים:
1/2 כוס פניני טפיוקה
5 כוסות חלב שקדים
1 מקל וניל
1/4 כפית מלח
1 כף סירופ מייפל אמיתי

אופן ההכנה:
בגלל הנטייה של הטפיוקה להישרף בקלות, הכנת הפודינג מחייבת  השרייה של הפנינים מראש בחלב השקדים, ובזמן הבישול יש להשגיח ולערבב ללא הפסקה!
מניחים את פניני הטפיוקה וחלב השקדים בסיר גדול עם תחתית עבה ומשרים כשעה.
חוצים את מקל הוניל לאורכו ומגרדים מתוכו את האבקנים לתוך הסיר.
מוסיפים גם את מקל הוניל עצמו לסיר. (שימו לב- אם משתמשים בתמצית וניל, יש להוסיפה רק בסיום הבישול!).
מוסיפים את המלח וסירופ המייפל, ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד כ15 דקות, עד שהנוזל כמעט מגיע לרתיחה.
מנמיכים את האש ככל האפשר, ומבשלים כ 20 דקות נוספות, או עד שהפנינים הופכות לשקופות והפודינג מסמיך.
מגישים חם או קר.
אפשרות: על ידי הוספת מעט קקאו, אפשר להפוך את פודינג הטפיוקה למעדן שוקולד.

מנקודת המבט של הרפואה המסורתית:

מנה זו קלה לאכילה, עשירה בקלוריות, ומתקבלת בברכה במערכת העיכול. השימוש במרכיבים מפתים ולא כל כך "חוקיים" כגון קקאו וסירופ מייפל נועד לתמיכה במצבים בהם מטופלים, ובעיקר ילדים, סובלים מתיאבון ומשקל נמוכים במחלות קשות. איכות המנה קרירה ומלחלחת.

המתכון באדיבות ג'סיקה הלפרין, שפית ומטפלת ברפואה סינית ותזונה סינית מקרוביוטית במרכז לרפואה מסורתית. מתמחה בהפיכת הטיפול התזונתי לקל ליישום וטעים במיוחד. מוזמנים ליצור קשר עם ג'סיקה במספר: 0542116135 [email protected]

לעיון נוסף:
מתכוני קיץ
מתכונים מתוקים

מומלצי החודש