פארוטה הודית עם עלים אביביים

אייל שפרינגר

מתכון הפארוטה מקורו במטבח האיורוודי. הפארוטה היא מעין פיתה, אשר הבצק המשמש להכנתה מכיל מרכיבים המשביחים את טעמה.
ניתן להכין את המתכון עם עלים "רגילים" שקונים בשוק (עלי תרד, בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק או מנגולד), או עם עלים של צמחי בר ישראליים (עלי חוביזה, לשון הפר, גרניום רך, סרפד, או עלי חסת המצפן).
בכל מקרה המאכל המתקבל הינו טעים מאוד וניתן ללוותו עם מטבלים ממרחים  או מרק.

המתכון מתאים לאביב בשל הכנת הבצק בצורה של פיתה קלילה וללא אפיה בתנור שהינה פחות מתאימה לעונה זו.  שילוב העלים הירוקים והתבלינים, הופכים את המאכל לקליל יותר ומתאים יותר לאביב. הכבד.

מרכיבים:
300 גר' קמח חיטה או כוסמין מלא מנופה.
200 גר' עלי תרד או חוביזה או כל סוג ירק עלים אחר שהוזכר לעיל, ניתן גם לשלב בין העלים השונים. יש לקצוץ את העלים
1 כפית אבקת זרעי כוסברה טחונים
1 כפית אבקת כמון
1 כפית אבקת כורכום
1 כפית מלח-אפשר מלח שחור או הימאליה(סיינדבה)
כף שמן זית בכבישה קרה או גהי
מחבת רגילה לירוקים ומחבת כבדה/סאג' להכנת הפיתות

הכנה:
-מכינים בצק גמיש על ידי ערבוב המים הקמח וחצי כפית מלח.
-במחבת רגילה מחממים את השמן/גהי ומוסיפים את התבלינים. מערבבים על אש בינונית עד שמרגישים את הריח. מוסיפים את העלים למחבת, מערבבים היטב ומכסים במכסה למשך כ5-10 דקות-עד להתכווצות והתרככות העלים.
-לאחר שהעלים התרככו נותנים להם להתקרר מעט.
-לשים את העלים והנוזלים שהצטברו במחבת אל תוך הבצק, ומוסיפים קמח במידת הצורך כדי שהבצק לא יהיה נוזלי.
-יוצרים כדורים קטנים מהבצק ומרדדים אותם לצורה של פיתה.
-מחממים מחבת כבדה או סאג' קטן על הכיריים ואופים בזריזות את הפיתות שיצרנו.

מטופלים הסובלים מיובש יכולים להכין את הפיתות במחבת בתוספת של גהי ההופך את הפיתות לשומניות יותר.
מגישים ליד מרק עם ממרח פסטו, רהיטה או צ'אטני.
מעדן!!

נכתב על ידי אייל שפרינגר, מייסד המרכז לרפואה מסורתית, מנחה קורס המטפלים לתזונה סינית מקרוביוטית.

לעיון נוסף:
מתכוני דגנים
מתכוני מטבחים מסורתיים
אודות מרפאת המרכז לרפואה מסורתית

מומלצי החודש