סלט שומר וקצח

מאת ג'סיקה הלפרין ואייל שפרינגר

סלט שומר ואנדיב בתיבול לימון וקצח. מנה קיצית, מרעננת וממריצה 🙂

מרכיבים:
3 ראשי שומר
1 אנדיב
8 גבעולי בצל ירוק
1 לימון
2 כפות שמן זית
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כפית קצח
קורט מלח ים אטלנטי

אופן הכנה:
1. מנתקים את עלי השומר ושוטפים היטב. את העלים הגדולים חוצים לשניים.
2. פורסים את האנדיב לפרוסות דקות ושוטפים.
3. מנקים את הבצל הירוק ומנתקים את החלק הלבן .את החלק הירוק של הבצל קוצצים ושומרים בצד.
4. מחממים סיר רחב ונמוך שוליים,  או סיר מסוג ווק. מוסיפים לתוך הסיר החם 3 כפות מים רותחים ואת החלקים הלבנים של הבצל,מכסים ומאדים למשך דקה .
5. מוסיפים לסיר את השומר ומעט מלח ים אטלנטי ומערבבים. מכסים ומאדים עד אשר השומר מתרכך מעט. ניתן להוסיף עוד מים רותחים לפי הצורך.
6. מוסיפים לסיר את פרוסות האנדיב ומערבבים.
7. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים למשך דקה נוספת.
8. מוסיפים את הפטרוזיליה, הבצל הירוק הקצוץ והקצח מערבבים .
9. מוסיפים את שמן הזית ומגישים מיד 🙂
בתאבון! 

בראי הרפואה המסורתית

זוהי מנה בעלת איכות יבשה, חמימה ומניעה, המתאימה במיוחד לטיפול במרכז הגוף, המחמם האמצעי.
השומר, משתייך למשפחת הסוככיים אשר מייצבת את מרכז האדם, ואת תפקודו התקין של המרכז מבחינת העיכול, משק הסוכר האינסולין והשומנים. השומר מכיל אפיגנין וחומצה פרולית, חומרים בעלי פעילות נוגדת סרטן.
הקצח מפורסם ברפואה הערבית- יוונית כמנקה רעילות וממריץ חיסוניות. הקצח הוא אחד התבלינים העשירים ביותר בנוגדי חימצון.
האנדיב הוא הגירסה המתורבתת לצמח העולש, חבר במשפחת המורכבים. צמחים אלו מסייעים לניקוי הכבד, הפרשת מרה, והפחתת רמות סוכר בדם.
חליטה הופכת את המנה לקלה יותר לעיכול, ובכך איננה מכבידה על פעילות מערכת העיכול ואף מסייעת לה.
המנה כולה תומכת בכבד ומניעה אותו, ובאבחנה נכונה יכולה לשמש כמנה טיפולית במצבים שונים המשפיעים על הכבד, הלבלב וכיס המרה. בין המצבים: סוכרת, כבד שומני ורמות גבוהות של כולסטרול.
כמנה עונתית, הסלט מתאים בעיקר לחלק הראשון של הקיץ, כאשר אנו רוצים עדיין לתמוך באיכות הYANG המתגברת ולסייע למחמם המרכזי להיפטר מלחות קרה, המלווה אותו עוד מהחורף, או כתוצאה מאכילת מזונות קיץ לחים וקרים כגון גלידה, מיצי פירות ומוצרי חלב.

המנה הוצגה כחלק מסדנת 'בישולחַיים'– תזונה לטיפול במצבי סרטן, ומתייחסת לסרטני המחמם המרכזי: סרטן הכבד וסרטן הלבלב.

המתכון באדיבות ג'סיקה הלפרין (Dip.Ac) מטפלת ברפואה סינית עתיקה (Stems & Branches) ובתזונה סינית-מקרוביוטית, בעלת רקע במסעדנות ובבישול גורמה, עוסקת בהדגמת בישול סיני-מקרוביוטי, ואייל שפרינגר, מייסד המרכז לרפואה מסורתית, מנחה קורס המטפלים לתזונה סינית מקרוביוטית.

לעיון נוסף:
סיכום ההרצאה בישולחיים-תזונה למצבי סרטן
למעבר למתכוני סלט
לקביעת תור בקליניקת המרכז לרפואה מסורתית

מומלצי החודש