מרק סלק

מאת אורטל חמו

ברפואה הסינית עונת הסתיו משויכת לאלמנט המתכת, המאופיין ע"י אנרגטיקה של יובש, פרידה, השלה, letting go. בהתאם לכך האיברים המשויכים לעונה זו הם הריאות והמעי הגס- הריאות מביאות לגוף את השפע מן החיצון, והמעי הגס מחזיר לחיצון את אשר אינו נחוץ לגוף יותר. המרק מביא לחלוח ליובש, ויעיל לטיפול בעצירויות ולחיזוק דם.
הולך טוב עם קובה 🙂

רכיבים:
2 ראשים של סלק אדום
3 גבעולי סלרי
שמן זית
2 חתיכות של אצת קומבו 5*5 מושרות במים
כפית מלח ים אטלנטי
מיץ לימון מלימון 1
2 כפיות סוכר חום- במידה ומתאים עם הנחיות הטיפול

אופן הכנה:
לחתוך את הסלק לפלחים ואת גבעולי הסלרי לרצועות, לשים בסיר עמוק עם מים עד כיסוי הסלק, ולבשל עם כף שמן זית על אש גבוהה עד לרתיחה. להנמיך את האש עד שהסלק מתרכך, להוסיף מים עד גובה חצי הסיר ולהכניס את הקובות למרק.
להוסיף את המלח, הלימון והסוכר (ניתן גם לעשות את המרק ללא הסוכר – טעמו יותר חמוץ ומעט פחות מתוק), להסיף את האצה, להגביר חזרה את האש ולתת למים לרתוח.
להנמיך את האש, לערבב את הקובות בצורת X עם כף על מנת שלא ישברו, ולהשאיר על אש נמוכה במשך חצי שעה עם מכסה.
בתאבון!

המתכון באדיבות אורטל חמו מטפלת ברפואה סינית- צמחים, דיקור, טווינא ותזונה סינית-מקרוביוטית. [email protected].

למתכוני מרקים נוספים
למתכוני סתיו
להכנת קובה

מומלצי החודש