ממרח אזוקי בסגנון כבד קצוץ

מאת ג'סיקה הלפרין

ממרח אזוקי

ממרח אזוקי בגרסאות שונות נפוץ בסין וביפן, כבסיס למנות שונות כגון כיסוני בצק ממולאים וקינוחים.

המתכון הזה יכול לתת תשובה נוספת לשאלה הנצחית: מה לשים על הלחם?

מרכיבים:

250 גרם אזוקי מושרה
ריבוע אצת קומבו בגודל 3*3 ס"מ מושרה במים
1/2 כוס אגוזי מלך
2 בצלים ירוקים או צרור עירית
1/2 כפית חומץ תפוחים או כפית מיץ לימון
4 כפות שמן סומסום
מעט מלח או ממרח אומבושי

הכנת ממרח אזוקי:

לבשל את האזוקי והקומבו המושרה ב 3 כוסות מים עד לריכוך האזוקי.
לסנן את האזוקי והאצה, ולשמור את מי הבישול בצד.
לטחון במעבד מזון ידני את האזוקי, האצה, שמן הסומסום המלח והחומץ.
לקצוץ בסכין את הבצל והאגוזים ולערבב לתוך הממרח.
במידה ומרקם הממרח דחוס מידי, ניתן להוסיף ממי הבישול.

ממרח אזוקי מנקודת המבט של הרפואה המסורתית:

ממרח האזוקי יכול לשמש כמתכון לחיזוק מערכת הכליה לפי תפיסת הרפואה הסינית והמקרוביוטיקה. האזוקי משמשת ברפואת הצמחים הסינית לשיתון, טיפול בלחות, ולהנעת דם בפלג הגוף התחתון.
על פי המאקרוביוטיקה, האזוקי היא קטנית מסוג YANG התומכת בכליות. שאר רכיבי המתכון (שמן סומסום, אגוזי מלך, עירית, קומבו, מלח) תומכים אף הם ב YANG הכליות.
לסיכומו של דבר, המתכון מייבש ומחמם ומתאים במיוחד לחורף.
לאחר אבחנה מתאימה ניתן להשתמש במתכון זה לטיפול בבצקות, בעיות פריון, אין אונות, הגדלה של הערמונית, ובעיות נוספות בפלג הגוף התחתון.

לעיון נוסף:

מתכוני ממרחים ורטבים
מתכוני קטניות

מומלצי החודש