כדורי דוחן ופסטו

מאת שרון בנרף

כדורי דוחן ופסטו

ה"עץ או פלי"  של הטיפול הסיני הוא הרבה פעמים "עץ או אדמה?!"…
כיצד ניגש לאדמה הנוטה להיות סטגנטיבית?

אסטרטגיה אחת היא לחזק את האדמה עצמה, מתוך הבנה שאדמה בריאה תייצר טרנספורמציה בריאה.
אסטרטגיה אחרת היא להביא עץ לאדמה- אשר יכניס בה תנועה וקלילות.

המתכון הנ"ל מבקש לשלב בעדינות את שתי האסטרגיות:
הדוחן– עגול, צהוב ומתקתק, משויך לאלמנט האדמה, מייבש לחות ומהדהד מרכוז – כיאה לאדמה תקינה ובריאה.
הפסטו– ממרח קליל העשוי עלים ירוקים, משויך לאלמנט העץ, ומוסיף בעדינות אלמנטים של רענון והנעה.

יחד הם עובדים כצוות נפלא בפה ובצלחת 🙂

רכיבים לפסטו:

עלי בזיליקום שטופים מ 2 צרורות יפים (או עלים ירוקים אחרים, בהנחיית המטפל)
שליש כוס שמן זית בכבישה קרה
קורט מלח
6 שיני שום
חצי כוס זרעי דלעת (או אגוז אחר, בהנחיית המטפל)

אופן ההכנה:

גורסים את העלים במעבד מזון.
בהדרגה מוסיפים את שאר החומרים היבשים.
בהדרגה מוסיפים את שמן הזית.
ניתן לשנות מינונים בהתאם למרקם אליו מבקשים להגיע.

רכיבים לדוחן:

3 כוסות דוחן, אשר הושרה ללילה
4.5 כוסות מים

אופן ההכנה:

מבשלים את הדוחן עם המים על אש גבוהה עד להרתחה.

למתכון המלמד בישול דוחן בסיסי

ממשיכים על אש נמוכה.
תהליך הבישול כולו מאוד קצר- כ 15 דקות לערך.

אופן ההגשה:

מה שכיף בדוחן שבושל במעט מים (כן, התחלתי משפט ב"מה שכיף בדוחן"…), הוא שהוא תופס את הצורה של הכלי אליו הוא יצוק, מאחר והוא מאוד דחוס. ניתן ליצור בעזרת מצקת חצאי עגולים מלאים בדוחן, ולסדרם יפה בצלחת. את הכדורים נצפה ברוטב הפסטו שהכנו, וממעל ניתן לקשט בעלי בזיליקום שלמים, אגוזים או עגבניות מיובשות. ניתן גם לבזוק מעט שמן זית לקראת ההגשה, למראה רענן 🙂

כי מנה אסתטית כבר עשתה את חצי הדרך בתהליך הריפוי!

מנקודת מבט של הרפואה המסורתית:

המנה מתאימה למצבים בהם נרצה לחזק מרכז, להתמיר לחות, ולהניע.
מצבים של סכרת, אסתמה, דלקות פרקים, אקנה, שלשולים ובעיות עיכול, הנם דוגמא למצבים הדורשים מירכוז, ייבוש והנעה.

שרון בנרף– מטפלת ברפואה סינית, אמנית ויוצרת ShenNong Jewelry– תכשיטים בהשראת הרפואה הסינית.

צילמה: מאי רזומוב, דיאטנית קלינית B.Sc, יועצת בריאות טבעית

למעבר למתכוני דגנים
למעבר לדייסת דוחן עם שיבולת שועל
לקריאה על דגנים במקרוביוטיקה וברפואה הסינית.

מומלצי החודש