חלב זהב

מאת אייל שפרינגר

החלב הזהוב מציג איזון בין האיכות היבשה, המניעה, המכווצת והמחממת של הכורכום, לאיכות המזינה, המלחלחת, המרככת של החלב.
בשל איכויות אלה החלב מתאים במיוחד לטיפול במצבים המשלבים דלקת, והצטברות של רעילות, לצד דלדול ברקמות הגוף.
מצבים משולבים כאלה נפוצים במיוחד במחלות כגון סרטן, ארטריטיס, אסטמה, ומחלות עור.

כמובן שכדי להתאים את המתכון לטיפול במצבים רפואיים, יש להתייעץ עם איש מקצוע בעל ניסיון בשימוש במתכון זה.
יתרון נוסף של החלב הזהוב הוא טעמו הטוב ומראהו המיוחד, המאפשר שימוש בכורכום בדרך נעימה ומושכת לילדים ולאנשים הנרתעים מטעמו של הכורכום.

מרכיבים:

1/2 -1 כפית משחת כורכום
2 ספלי חלב (ניתן לבחור מבין מגוון סוגי חלב על פי אבחנה אישית והעדפה: חלב פרה, חלב עז, חלב שקדים, חלב קוקוס, שיבולת שועל, סויה או אורז. בכל מקרה יש לשאוף לחלב האיכותי ביותר על בסיס כל אחד מחומרי הגלם)
1 כפית שמן בכבישה קרה (גם כאן על פי טעם ואבחנה אישית. השמן המקורי במתכון הוא שמן שקדים בכבישה קרה המתאים לבעיות פרקים. ניתן להשתמש גם בשמן סומסום, קוקוס, גהי, חמאה, קצח ושמן המפ-כולם בכבישה קרה)
1/2-1 כפית ממתיק (לא חובה, ניתן להשתמש על פי העדפה ואבחנה אישית בג'גרי, דבש, סירופ מייפל, מולסה, לתת אורז, סטיביה או סילאן)

הכנת חלב זהב

לערבב בסיר קטן את החלב ומשחת הכורכום. להביא עד גבול הרתיחה, ולהמשיך לבשל תוך כדי ערבוב 5-6 דקות.
לאחר כיבוי האש, לערבב פנימה את השמן ואת הממתיק ולהגיש.

זה טעים!!

נכתב על ידי אייל שפרינגר, מנחה קורס המטפלים לתזונה סינית מקרוביוטית.

לעיון נוסף:

מתכוני מטבחים מסורתיים
מתכוני משקאות
הטיפול באסטמה במרכז לרפואה מסורתית

מומלצי החודש