הכנת קובה למרק

מאת אורטל חמו

קציצות הקובה במרק מגיעות מכורדיסטן ומעירק. הפירוש של המילה בכורדית הוא "בצק ממולא". המתכון עובר מדור לדור במשפחתי במשך שנים וזהו מאכל מרכזי בעדה. מבחינה טיפולית, הקובה יכולה לשמש כמתכון ללחלוח לחימום ולחיזוק דם.

מצרכים (כמות ל 15-20 קובות):
300 גרם בשר בקר טחון
2 בצלים קצוצים
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור
בהרט
פפריקה
בורגול טחון דק
סולת
שמן בכבישה קרה

הכנת המילוי:
לטגן את הבצל הקצוץ בשמן בכבישה קרה המתאים לטיגון, עד להשחמה.
להוסיף את הבשר ולפורר אותו במחבת.
להוסיף כפית מלח ים אטלנטי, פלפל שחור, מעט פפריקה וחצי כפית בהרט.
לבשל עד שכל הנוזלים מתאדים, לכבות את האש, וכאשר הבשר בטמפ' פושרת להכניס למקרר לשעתיים.

הכנת הבצק:
להשרות רבע כוס בורגול בכוס מים לשעה.
לאחר ההשריה להוסיף 2 כוסות סולת לבורגול, וללוש עם כפית מלח.
להוסיף מים ללישה ע"פ הצורך, עד שהבצק הופך לרך ונוח לעבודה- חשוב שלא יהיה דביק.
להרטיב משטח עבודה (שיש או על מגש גדול).
להוציא את הבשר מהמקרר, להרטיב את הידיים ולחלק את הבצק ל 15-20 עיגולים.
למלא כל עיגול בכף בשר ולסגור אותו (לשמור תמיד על ידיים רטובות כדי למנוע מהבצק להדבק, אפשר להניח לידינו קערת מים על מנת להרטיב אותן לאחר כל עיגול).
את העיגולים מכניסים לסיר המרק שנבחר לעשות.

מרקים לבחירה:
את המרקים השונים ניתן לחלק בהתאם לעונות:
מרק סלק יתאים לעונת הסתיו – קשר למעי הגס ולעצירויות. טוב גם לחיזוק דם.
מרק מנגולד יתאים לעונת האביב- קליל, ירוק ומניע.
מרק דלעת יתאים לעונת סוף קיץ לחיזוק האדמה, ולמעברים בין העונות.

המתכון באדיבות אורטל חמו מטפלת ברפואה סינית: צמחים, דיקור, טווינא ותזונה סינית-מקרוביוטית. [email protected]

מומלצי החודש