דג שלם וירקות שורש בתנור

מאת ג'סיקה הלפרין

דג וירקות שורש

מתכון זה זוכה לאהדה רבה בקרב ילדים ונוער בזכות ירקות שורש בסגנון צ'יפס ורוטב מגרה בו ניתן לטבול רצועות מן הדג האפוי. ללקק את האצבעות.

מרכיבים:

2-3 ארטישוק ירושלמי
1 שורש סלרי
2-3 שורש פטרוזיליה
דג שלם: דניס, לברק, באס, מוסר, לוקוס. יש לחרוץ בדג 3 חריצים מכל צד לקיצור זמן הבישול
2 כפות שמן זית בכבישה קרה
1/2 כפית טימין
ענף רוזמרין
קורט מיורם
קורט מלח גס
5 שיני שום

הכנה:

לבישול מהיר יש לקצוץ את ירקות השורש לפרוסות דקות (בדומה לצ'יפס). לבישול איטי אפשר לחתוך לפרוסות עבות יותר.
לסדר את השורשים בתחתית התבנית, לזרות מעט מלח גס, שמן זית, טימין, רוזמרין ומיורם. אפשר להוסיף גם שיני שום שלמות.
להכניס את התבנית מכוסה לתנור ולבשל על טורבו עד שהירקות רכים (בתנור שלנו- 200 מעלות למשך כ-20 דקות).
להוריד את הכיסוי, להוסיף את הדג מעל ולאפות במצב גריל (250 מעלות) כ-15 דקות.

הרוטב: ניתן להכין רוטב נפרד לדג משילוב של לימון, מלח, שמן זית ושום. ניתן לטבול את בשר הדג האפוי ברוטב זה.

המתכון מנקודת המבט של הרפואה המסורתית:

טכניקות בישול המבוססות על אפיה מוגדרות במקרוביוטיקה כסתוויות בשל האיכות היבשה והמכווצת המאפיינת את הרפייה. האפיה מעניקה למזון המבושל השפעה מסוג YANG, יבשה חמה ומכונסת. השילוב של דגים וירקות שורש מופיע פעמים רבות במתכונים המיועדים לחיזוק למשל לתמיכה בפוריות, עייפות וחולשה או אוסתיאופורוזיס.

ג'סיקה הלפרין Dip.Ac: מטפלת ברפואה סינית עתיקה (Stems & Branches) ובתזונה סינית-מקרוביוטית, בעלת רקע במסעדנות ובבישול גורמה, עוסקת בהדגמת בישול סיני-מקרוביוטי.

לעיון נוסף:

מתכוני חלבון מהחי
בשלנים ושפים מומלצים

 

מומלצי החודש