בישול כוסמת בסיסי

מאת אייל שפרינגר

כוסמת היא זרע המשמש כדגן באזורים קרים כצפון אירופה ואסיה. הכוסמת מתאימה מאוד לאכילה בעונת החורף. מתכון לבישול כוסמת בסיסי נועד לסייע לכם לצלוח בשלום את המפגש הראשוני עם מזון חביב זה, בתקווה שהקשר עמו ילך ויעמיק.

מרכיבים
1 כוס כוסמת קלויה (כוסמת כהה, קאשה)
1 כוס מים רותחים
מעט מלח

הכנה
מחממים כוסמת קלויה בסיר יבש על אש גבוהה, עד שהיא חמה מאוד (אם קנינו כוסמת ירוקה, יש לקלות אותה לפני כן באותו הסיר עד להשחמה).
כאשר הכוסמת חמה מאוד יוצקים לסיר כוס מים רותחים ומעט מלח.
מנמיכים מיד את האש, מכסים עם מכסה ומבשלים על אש קטנה עד לספיגת כל הנוזלים. הכוסמת צריכה להיעשות אורירית אך לא קשה. ניתן להוסיף מלח.

תוספות
הכנת הכוסמת בצורה זו הינה בסיסית מאוד.
כאשר הכוסמת מוכנה ניתן להכין להשתמש בה במספר אופנים:
1.לטגן בצד בצל, כרשה, בצל ירוק ושום (בחורף עדיף עם שמן סומסום) ולערבב לתוך הכוסמת. טעים מאוד ומומלץ.
2.אופציה נוספת טעימה מאוד היא לצרף לכוסמת פרט לבצל המטוגן איטריות מלאות קצרות (לא ספגטי).
3.קציצות כוסמת – בקרוב- מתכון ניפרד.
4.להוסיף את הכוסמת למרק ירקות שכבר הוכן מראש.
5.לערבב עם דגנים מבושלים אחרים כמו אורז או גריסים.
6. להשתמש כמו בקוסקוס כבסיס לתבשיל ירקות חורפי עשיר אשר יוצקים מעל הכוסמת.
7. נוסף לכך ישנם מאכלים רבים המבוססים על קמח הכוסמת: חביתיות (פנקייק), אטריות, פשטידות, דייסות ואפילו תה מכוסמת
בתיאבון!

מנקודת המבט של הרפואה המסורתית:

כדאי לקרוא את המאמר המלא אודות הכוסמת

נכתב על ידי אייל שפרינגר, מייסד המרכז לרפואה מסורתית, מנחה קורס המטפלים לתזונה סינית מקרוביוטית.

לעיון נוסף
מתכוני חורף
מתכוני דגנים
אודות הדרך הטיפולית של המרכז לרפואה מסורתית

מומלצי החודש