קציצות גזר

מאת גבריאל פליישמן (גבריאל מבשל)

קציצות גזר טעימות, קלות להכנה ועוד יותר קלות לעיכול! מתאימות לחולי צילאק ולרגישים לגלוטן, כאן בשתי גרסאות- צמחונית וטבעונית.

רכיבים (ל 12 יחידות):

450 גר' גזרים קלופים וטחונים במעבד מזון, או מגורדים בפומפייה
130 גר' בצל טחון במעבד מזון או מגורד בפומפייה
2 ביצים*
3 כפות טחינה גולמית
2 כפות שמן זית
40 גר' פוהה (פתיתי אורז-להשיג בחנויות הודיות), או קוואקר (לא לחולי צליאק)
חצי כפית קצח
חצי כפית ג'ינג'ר יבש
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל החומרים ומשהים בקירור לכרבע שעה.
יוצרים קציצות ומסדרים על תבנית משומנת עם נייר אפייה.
אופים ב-180 מעלות עד השחמה קלה כ-40 דקות.

להגשה:
מומלץ לטבול את הקציצות בטחינה או ביוגורט.

* הגרסה המובאת כאן היא צמחונית. לגרסה טבעונית ניתן להשמיט ביצים ולהוסיף יותר טחינה (עד ליצירת תערובת יציבה).

בראי הרפואה המסורתית

הקציצות האפויות אשר במרכזן הגזר והג'ינג'ר, מייצרות אפקט מחמם ומייבש, ולכן מתאימות למצבים של עודף נוזלים (המתאימים לקאפה לא מאוזנת) כגון נזלות, בצקות וכן הלאה.כמו כן הן קלות לעיכול ולכן מתאימות מאד לשעות הערב. ניתן לשנות את התיבול לפי הטעם או ליצור גרסאות חדשות מירקותת אחרים. הקציצות הן ללא גלוטן ולכן מתאימים לבעלי רגישות ולחולי צליאק.

המתכון באדיבות גבריאל פליישמן– מטפל באיורוודה ומבשל בהשראתה, מנחה סדנאות בישול ומלווה תהליכי שינוי לקבוצות ויחידים. בוגר מכללת רידמן ומכללת ידע החיים לאיורוודה.
לאתר 'גבריאל מבשל':  www.gavriel.me

למעבר למתכונים נוספים של גבריאל
למעבר למאמר טבעונות עם שורשים- מעבר לטבעונות עם המרכז לרפואה מסורתית
למעבר למתכוני קציצות

מומלצי החודש

מתעניינים? השאירו פרטים. נחזור מהר!