מרק דלעת

מאת אפרת שחף

כתום, מחמם ומחזק אדמה 

רכיבים:
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
1 גזר גדול קצוץ
1 גבעול סלרי קצוץ
1 בצל שאלוט גדול קצוץ
1 כף מרווה טרייה קצוצה
1 בטטה קלופה וחצויה
1 ק"ג דלעת ערמונים, קלופה וחתוכה גס.
1 עלה דפנה
8 כוסות של ציר ירקות או מים
מלח ים ופלפל שחור גרוס

להגשה:
2 כפות שמן זית
עלי מרווה

אופן הכנה:
מחממים את שמן הזית בסיר על להבה בינונית.
מוסיפים בצל, שאלוט, גזר, סלרי ומרווה ומבשלים 5 דקות עד שהבצלים שקופים למחצה.
מוסיפים את הבטטה והדלעת ומבשלים 5 דקות נוספות, מערבבים מידי פעם.
מוסיפים את עלה הדפנה ואת ציר הירקות/ המים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה למשך 30 דקות, עד שהדלעת והבטטה רכות.
מסירים מהאש.
מסירים את עלה הדפנה וטוחנים בבלנדר מוט,
מתבלים ומוסיפים נוזלים לפי הצורך.

להגשה:
מחממים במחבת שמן זית בחום בינוני,
מוסיפים עלי מרווה ומטגנים כדקה עד שהעלים פריכים וחמים.
מקשטים את המנות האישיות בעלי המרווה ומטפטפים מעט שמן זית.

המתכון באדיבות אפרת שחף (Dip.Ac. CH) מטפלת ברפואה סינית עתיקה, תזונה סינית מקרוביוטית, צמחי מרפא, שיאצו וטווינא. [email protected].

מומלצי החודש