מתכוני מזון מהחי

מזון מהחי מתאפיין באיכות לחה ומזינה, חלק ממזונות אלו הינם בעלי איכות חמימה וחלקם קרירים. הצורך במזון מהחי עולה בתקופות הקרות של השנה, עבור מטופלים עם מבנה גוף שברירי ועדין, או במצבי חסר. יש להיזהר משימוש יתר במזון מהחי העלול להגביר מצבי חום, לחות ורעילות. מתכונים מסורתיים מציעים דרכי הכנה המצמצמות את ה'רעילות' המיוחסת למזון מהחי על ידי שילוב של תבלינים, ירקות ודרכי בישול המאזנים את איכותו. יש להשתדל לאכול מזון זה במתינות ובאיכות הגבוהה ביותר אשר ניתן להשיג.

מתכוני מזון מהחי:

אוש פלוב-מתכון אוזבקי
אטריות ננגמיון קרות– מתכון קוריאני
מרק זנב שור עם פולי סויה (מתכון טיפולי)
ציר עצמות
קובה למרק
קרופניק
קציצות עוף וירקות שורש
תבשיל כבש וירקות
תבשיל עוף וכרישה בתערובת 'חמשת התבלינים'
מרק בורשט
סינטה מוקפצת עם ארטישוק

דגים

דגים מוגדרים לרוב כמזון קריר ולח, המגביר איכויות מסוג YIN, הקשורות ברכות וגמישות. ברפואות המסורתיות מופיעות אזהרות רבות באשר להימנעות משילוב דגים עם מאכלים שאינם מתאימים כגון חלב ומוצריו, פירות, או ירקות עסיסיים שאף , אם מוגדרים כיין. התיבול של דגים יהיה לרוב מחמם ומייבש (ג'ינג'ר, כורכום, שום וכד'). איכותם הקרירה של דגים הופכת אותם למזון שלעיתים איננו מספק עבור צמחונים הנימנעים מבשר אדום שאיכותו הינה חמימה יותר.

דג שלם וירקות שורש בתנור
מרק קרפיון מקרוביוטי
מרק ראש סלמון מקרוביוטי
דג כבוש
דג מיובש

ביצים 

ביצים מוגדרות במאקרוביוטיקה כמזון YANG מרוכז. הן נחשבות למזינות, חמימות ולחות, עם קשר למשאבים העמוקים של הגוף (JING) ולמערכות עמוקות כגון המוח, העיניים ומערכת העצבים. עם זאת יש לזכור כי ביצים גם נחשבות כמזון כבד, המפריע לתנועת הצ'י ומעודד סטגנציה. בטקסטים סיניים שונים מופיע מבחן 'אכילת הביצה': כאשר אכילת ביצה גורמת למעין תחושת חנק וכבדות, זהו סימן שמערכת העיכול של המטופל חלשה במיוחד. יש לשאוף לשילוב ביצה עם מרכיבים מניעים (בצל ירוק, כורכום, פלפל שחור), לערבב אותה לתוך מתכונים (הקפצה), ולהמעיט את השימוש בה במצבים המאובחנים כסטגנציה (במיוחד בכיס המרה) או חולשת עיכול (טחול-לבלב). ביצה איננה עונה על כל צרכי הגוף במצבים של חוסר דם על רקע מחסור בB12 ובברזל, ולמרות היאנגיות שלה, נחשבת כ'חלבון לבן' שאיננו קשור בחוזקה למצב הדם. ביצים מופעיות במתכונים שוונים באתר, אך כאן הצגנו את אלה בהם הביצים מהוות מרכיב עיקרי.


עג'ה בלכמון

פריטדה-חביתת ירק

גוגל מוגל

מוצרי חלב

מוצרי חלב מוגדרים לרוב כקרים ומלחלחים מאוד. כדי לקרוא עוד על חלב, למי הוא מתאים ואופן השימוש בו, מומלץ לקרוא כאן.
חלב זהב
רהיטה דלעת 

בחזרה למאגר מתכונים על פי נושא

מומלצי החודש

מתעניינים? השאירו פרטים. נחזור מהר!