קורס תזונה למטפלים

  • 240 שעות לימוד
  • תל אביב
  • 1 בנובמבר נפתח קורס
מעוניינים לשמוע עוד

מה הקורס יכול לתת לך?

 

מה תדעו בסוף הקורס?

אייל מרצה בשיעור ראשון, קורס התזונה למטפלים בשיטת TEF

אייל מרצה בשיעור ראשון

 

אודות הקורס בפירוט

טיפול התזונתי חיוני להצלחה בהתמודדות עם מגוון מצבים כגון סרטן, סוכרת, מחלות נשימה, מחלות כבד, בעיות עיכול, אלרגיות ותחומים נוספים. אולם, רבים מהמטפלים כיום מתקשים ביישום והבנה מלאה של הטיפול התזונתי הכולל אבחנה, בחירה בחומרי הגלם המתאימים, שיכנוע המטופל, והגעה להחלמה.

קורס ההתמחות בתזונה סינית-מאקרוביוטית על פי שיטת TEF נועד למלא חלל הקיים בתחום טיפולי זה, ולסייע למטפלים בהתמודדות וסיוע למטופל במפגש עם מגוון מצבים רפואיים מאתגרים.

הטיפול התזונתי מאפשר שיתוף עמוק של המטופל ובני משפחתו בתהליך הריפוי, ומציע גם למטפל עצמו לעבור שינוי בדרך חייו. מיומנות הטיפול בתזונה הסינית-מקרוביוטית מאפשרת למטפלים עיסוק בתחום טיפול חדש,  המגביר משמעותית את אפקטיביות הטיפול, ומעמיק את עוצמת הקשר הטיפולי והערכת המטופל כלפי המטפל.

מבנה הקורס:

קורס התזונה למטפלים שהינו הראשון הותיק והמקיף ביותר בארץ. הקורס הנפתח כל שנה אחרי סוכות (ב1.11.17) בנוי מ30 מפגשים הנערכים בתל אביב בימי רביעי בשעות 9:00-15:00. שנת הלימודים נפרשת על פני שני שלבים סמסטריליים. לבוגרי הקורס ניתנת תמיכה גם לאחר סיומו והם מוזמנים לצפיות אצל מנחה הקורס ובוגריו. בוגרי הקורס רשאים להצטרף עם סיומו לשנה שניה של לימודים(10 מפגשים ימי ג' בבוקר) ולהשתתף בהשתלמויות מקצועיות הפתוחות לבוגרי הקורס בלבד.

למי מיועד קורס התזונה למטפלים?

הקורס מיועד למטפלים בלבד בוגרי לימודי רפואה סינית, נטורופתיה, צמחי מרפא, איור וודה, תזונאיים קליניים, בוגרי מקצועות מגע, ורופאים. תלמידים ללא רקע ברפואה סינית ידרשו לשיעור השלמה בתשלום.

אייל שפרינגר וגסיקה הלפרין מלמדים בישול

אייל שפרינגר וג'סיקה הלפרין מלמדים בישול מסורתי

התעודה

לבוגרי הקורס תוענק תעודת "בוגר התמחות בתזונה סינית מקרוביוטית" מטעם "המרכז לרפואה מסורתית" ושיטת TEF (Traditional Energetics of Foods).

פרטי הרשמה ואופן התשלום:

לפרטי ההרשמה לשנת הלימודים תשע"ח 2017-2018 לחצו כאן .

צוות ההוראה:

אייל שפרינגר Dip.Ac,CH:

מטפל ברפואה סינית עתיקה (Stems & Branches) בתזונה סינית-מקרוביוטית והרבליסט קליני. מרכז תחום תזונה אינטגרטיבית, היחידה לרפואה משלימה משולבת לחולי סרטן במרכז הרפואי תל אביב. שימש כמורה בכיר לטווינה וצ'י קונג בקמפוס ברושים-אוניברסיטת תל אביב. שימש כמורה לתזונה סינית בתוכנית ללימודי רפואה סינית עתיקה בפקולטה לחקלאות ברחובות. למד תזונה מקרוביוטית תחת הנחייתה של ד"ר מירה ניאזוב ותזונה איורוודית בהנחיית המטפל פיליפ לומבארד. השתלם בסין בתזונה סינית. משלים כיום תואר בשני בתחום רפואה אסייתית ומחקר במסגרת אוניברסיטת Middlesex שבאנגליה.  עוסק בחקר טכניקות טיפול מסורתיות בתזונה ובהוראת התזונה למטופלים ומטפלים. מייסד שיטת TEF לתזונה ורפואה מסורתית, מיישם את דרך התזונה בחייו האישיים ובעבודה הקלינית.

מרצים נוספים:

 לאורך שנת הלימודים מוזמנים לקורס מרצים ובשלנים שונים המציגים צדדים נוספים של התזונה המסורתית. הרכב המרצים משתנה משנה לשנה. המרצים שהוזמנו עד היום לקורס:

ג'סיקה הלפרין Dip.Ac – בישול מסורתי רפואי על פי שיטת TEF

מטפלת ברפואה סינית עתיקה (Stems & Branches) ובתזונה סינית-מקרוביוטית, בעלת רקע במסעדנות ובבישול גורמה, עוסקת בהדגמת בישול סיני-מקרוביוטי. מטפלת המרכז לרפואה מסורתית. מלמדת את סדנאות הבישול היסודיות בקורס.

האולן וו-בישול סיני רפואי

Haolan Wu, originally comes from Sichuan,China. Haolan has studied and practiced Chinese Medicine Nutrition Therapy at Chengdu University of Traditional Chinese Me, dicine(TCM). As a food lover, Hoalan also has self-taught the home cooking method of Chinese dishes, especially in Sichuan style.  She then, learnt cooking professionally at Baguo Buyi cooking school.

תמי בן חיים-בישול מאקרוביוטי

מלמדת באיזור תל אביב בישול מקרוביוטי קלאסי ליחידים ולקבוצות. רבת ניסיון, יצירתית ונעימה, תמי הופכת את המגש עם המטבח המקרוביוטי לחוויה קלה ליישום וטעימה. תמי מתארחת כמרצה בקורס ההתמחות למטפלים בתזונה סינית מקרוביוטית מטעם המרכז לרפואה מסורתית.

מונטי רוסמן

מומחית לבישול קוריאני מסורתי 

חן ווינשטיין

הבעלים של מסעדת 'דוסה בר', מזון הודי. מטפלת ברפואה סינית ובוגרת קורס המטפלים בשיטת TEF.

אורן רחמני

מטפל ברפואה סינית ורפלקסולוג, מתמחה בבישול כיסונים ומאכלים אסייתיים נוספים.

 

אייל_בבישול

מבשלים מסורתי

התכנים בשלבי הקורס השונים

סמסטר א':

"תזונה סינית מקרוביוטית מא' ועד ת"  חלק זה מהווה שלב ראשון מתוך קורס התזונה למטפלים.   מטרתו של שלב זה היא הקניית הכלים הטיפוליים וגופי הידע בתחום התזונה הסינית והמאקרוביוטית לאותם מטפלים הרוצים להתעמק בתחום זה. ההשתתפות בסמסטר זה מאפשרת ללומד תהליך של חוויה ויישום העקרונות התזונתיים.

תכני סמסטר א':

סמסטר ב':

"הטיפול התזונתי בקליניקה" שלב ב' מכוון בעיקרו ליישום הקליני של הידע. שלב זה מתמקד ברכישת מיומנות, על ידי לימוד אסטרטגיות מובנות לטיפול בתזונה במגוון מחלות ומצבים מורכבים. לימוד האסטרטגיות מבוסס על שילוב טיפול תזונתי, הנחיות לאורח חיים, צמחי מרפא במזון ומשקה וטיפולים חיצוניים. נילמד על התאמת התזונה על פי האבחנה המבדלת, מאפייני המחלה בשלביה השונים ונשלב סיפורי מקרה רלוונטיים השופכים אור על הקושי האישי של המטופלים בזמן ההתמודדות עם החולי והצורך ליישם את הנחיות התזונה.  בשל ריבוי הידע, ההולך ומצטבר משנה לשנה, לא ניתן להספיק ללמוד את כל אסטרטגיות הטיפול, ואנו מתמקדים באסטרטגיות ניבחרות מתוך הרשימה שבהמשך. המעוניינים ממשיכים במסגרת לימודים המתקיימת בשנה שלאחר סיום הקורס.

 

תכנים המופיעים תמיד בסמסטר ב':

אכילת גדילן

אוכלים גדילן בסיור שטח

תכנים אופציונליים נוספים לסמסטר ב' (מעבר ל4 מערכות עיקריות):

(העיסוק בתכנים השונים ייקבע על פי ההספק בכיתה ויחולק בין מסגרת הקורס להעשרות ושנת לימודים שנייה שתועברנה לבוגרים לאיחר סיומו):

מצפים לפגוש אתכם ליד שולחן האוכל!   אייל שפרינגר וצוות ההוראה.

 

להרשמה ומידע נוסף: ניתן ליצור קשר עם אייל שפרינגר בטלפון:0523904332, או במייל: eyalshpringer@gmail.com

מרק סיני

מנה שיש בה הכל

מתעניינים? השאירו פרטים. נחזור מהר!