אספרג החורש

אספרגוס בר במחבת

אספרגוס בר במחבת

בעונת האביב צומחים מספר צמחי בר הקלים לאיסוף, בחינם ומעניקים לארוחה איכות פראית ומפתיעה. אחד מאותם צמחים הינו אספרג החורש. ניתן למצוא צמח מטפס זה באיזור החורש הים תיכוני, נצמד לעצי אלון ואלה. החלק הנאכל הוא החוטרים הרכים היוצאים מהאדמה ומזכירים את האספרג התרבותי הנמכר ביוקר בחנויות הירקות. האספרג הינו צמח המנקה את הגוף ובמיוחד פועל כצמח משתן המנקה את הכליות ודרכי השתן ואת הכבד. תכונות הניקוי הללו דפוס הצמיחה מהיר שלו צבעו הירוק ומועד צמיחתו מצביעים על הקשר של צמח זה לאביב ולאלמנט העץ.

מרכיבים

צרור גבעולי אספרגוס נקיים.

שום.

לימון.

קורט פלפל שחור.

כף שמן זית/סומסום/גהי.

הכנה

מטגנים קלות את השום באחד מסוגי השמן.

כאשר מרגישים את ריח השום, יש להוסיף במהירות את גבעולי האספרגוס לקבוע את האש על עוצמה בינונית ולערבב בעדינות.

לגבעולי אספרגוס הבר צבע ירוק סגלגל. יש להמשיך ולבשל עד שצבע הגבעולים הופך לירוק עז מעט זרחני. מוסיפים מעט מלח ופלפל, מיץ לימון סחוט מערבביבים מעט ומניחים את האספרגוס על צלחת הגשה או על אורז בסמטי מלא, מבושל. יוצקים על המנה את נוזלי הבישול שנוצרו במחבת. ניתן "לנגב" נוזלים אלו בפיתה מלאה אחרי סיום המנה או להיהנות מהם כאשר הם ניספגים באורז.

לעיון נוסף:

מתכוני ליקוט

מתעניינים? השאירו פרטים. נחזור מהר!